Početna » БАЋИНА: ПРЕМИЈА ЗА МЛЕКО ЗА ТРЕЋИ КВАРТАЛ ОСТАЈЕ 10 ДИНАРА

БАЋИНА: ПРЕМИЈА ЗА МЛЕКО ЗА ТРЕЋИ КВАРТАЛ ОСТАЈЕ 10 ДИНАРА

од Паланка данас
0 Коментар

Премија за млеко за трећи квартал ове године остаје 10 динара за литар, а о износу премије за следећу годину разговараће се у току јануара, рекао је данас председник Иницијативе за опстанак пољопривредника Вукашин Баћина након састанка у Министарству пољопривреде.

Он је казао да је реч о првом састанку са новом министарком пољопривреде, шумарства и водопривреде Јеленом Танасковић и да је прихваћено неколико захтева.

„Изнели смо неке наше проблеме и захтеве, а министарка је то прихватила. Доста ствари смо договорили, а нешто је остало да договарамо у неком наредном периоду“, рекао је Баћина.

Он је рекао да су прихваћени захтеви за контролу увоза свињског меса.

„Што се тиче сточарства договорили смо да се контролише увоз свињског меса како не би довели у проблеме ни наше потрошаче ни наше произвођаче, а ни наше кланичаре“, истиче Баћина.

Министарка је обећала, наводи Баћина, да ће до краја године бити исплаћени подстицаји за механизацију.

„Министарка је чврсто обећала да ће до 31. децембра бити све исплаћено као што сам рекао за краве музаре, за систем крава – теле, као и за механизацију, али и за сунцокрет, доплата од седам динара по килограму“, рекао је Баћина.

Што се тиче истека забране за извоз млека, која истиче 30. новембра, Баћина каже да о томе нису разговарали овом приликом.

„О тој забрани извоза млека нисмо причали, али једноставно да ли да се укине или не млека нема, тако да се ми произвођаци више не плашимо да ће млеко бити јефтино“, закључио је Баћина.

Извор: Танјуг

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept