Početna » БАЦИО ПЕТАРДУ, НИЈЕ ИМАО ДА ПЛАТИ 30.000, ПА МОРАО У ЗАТВОР:Зла судбина пензионера из Младеновца

БАЦИО ПЕТАРДУ, НИЈЕ ИМАО ДА ПЛАТИ 30.000, ПА МОРАО У ЗАТВОР:Зла судбина пензионера из Младеновца

од Паланка данас
0 Коментар

Станимир Брајковић (74), пензионер из Младеновца који је 4. фебруара убијен на одлсужењу казне, био је осуђен на 30.000 динара због кршења јавног реда и мира, тако што је бацио петарду и уплашио комшије из зграде, али како казну није платио, послат је на одслужење казне од 30 дана затвора у Падинској скели, пише Курир– Убијеног Станимира Брајковића комшије су 31. децембра 2020. пријавиле да је бацио петарду са своје терасе и уплашио њих и бебу коју су извели у шетњу. Због ремећења јавног реда и мира, иако се у почеку бранио да је унук бацио петарду, на крају је признао кривицу и осуђен је одлуком Прекршајног суда у Младеновцу на 10.000 динара – објашњава саговорник Курира и додаје да је потом о тој казни одлучиовао другостапени, Прекршајни апелациони суд, који је 15. децембра 2022. повећао казну Брајковићу на 30.000 динара.

Међутим, како пензионер из Младеновца, за ког се и у пресуди наводи да је „лошијег имовног стања“ и да до тада није ни кривично ни прекршајно осуђиван досуђену казну за прекршај није није платио, она му је замењена затворском.

– Казна од 30.000 динара, замењена је затворском у трајању од 30 дана – објашњава наш извор и додаје да се он на издржавање у затвор у Падинској скели јавио у јануару.

Несрећни човек, како се наводи у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Београду,које води истрагу његовог убиства, од средине јануара до 4. фебруара када је преминуо, трпео је стравично психичко, физичко и сексуално злостављање.

Због сумње да су извршили тешко убиство у саизвршилаштву, ухапшени су његови цимери Срећко С. (20), Саша С. (21) и Далибор П. (21) и њима је после саслушања одређен притвор до 30 дана.

– И тројица осумњичених за убиство, издржавала су казне због прекршајних осуда, двојица из области саобраћаја а један због кршења закона о личној карти. Један од њих, требало је да у затвору проведе свега 10 дана. Иначе, ни осумњичени за тежак злочин, раније нису осуђивани кривично – додаје саговорник Курира.

Подсетимо, тројици осумњичених се на терет ставља да су брутално тукли, силовали дршком метле несрећног човека, и терали га да пије мокраћу једног од њих. Наводно, мотив бруталног иживљавања био је то што више није имао новца да им купује ствари у затворској кантини.

Дан пре него што је преминуо, са тешким повредама је одведен код лекара, али је тамо највероватније из страха од својих цимера, изјавио да је пао и повредио се.

– Исте вечери, када је враћен у ћелију, осумњичени су га одвели у купатило и поливалаи га хладном водом. Сутрадан се његово стање знатно погоршало услед повреда које је имао, имао је поремећај дисања и циркулације због прелома ребара и грудне кости, као и због губитка крви и услед компликација због повреда он је преминуо – откривено је у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Београду у каквим је мукама несрећни човек преминуо.

Извор КурирPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept