четвртак, јун 20, 2024
Početna » БЕЗ ВЕЋИХ ИЗМЕНА У РАДНОМ ВРЕМЕНУ ЗА ДАНАШЊИ ПРАЗНИК

БЕЗ ВЕЋИХ ИЗМЕНА У РАДНОМ ВРЕМЕНУ ЗА ДАНАШЊИ ПРАЗНИК

од Паланка данас
0 Коментар

Дан примирја у Првом светском рату, ове године се обележава у суботу, па неће бити драстичних измена радног времена услужних објеката као претходних година, када је то било радним даном.Ипак, биће измена у режиму рада у неким установама, апотекама, поштама, док градске пијаце раде непромењено.

Сви трговински ланци и већина малих трговинских радњи које продају храну радиће по уобичајеном радном времену за суботу. У редовном режиму биће и тржни центри у престоници.

„На Дан примирја у Првом светском рату, 11. новембра, дежурни продајни објекти морају да раде најмање од 9 до 12 часова, док неспецијализовани трговински формати у којима се обавља трговина на мало, претежно непрехрамбеног асортимана, као и посебни трговински формати могу бити затворени“, саопштили су из Секретаријата за привреду.

Они наводе да су дежурни продајни објекти који у време државних и других празника обављају делатност, дужни да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре дана државног и другог празника.

Из Секретаријата за привреду наводе да ће бензинске станице у време државног празника, на државним путевима I и II реда и општинским путевима радити од 00 до 24 часа, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 часова.

„На државни празник Дан примирја у Првом светском рату, у суботу 11. новембра радиће дежурне поште“, саопштили су из „Поште Србије“.

На списку је укупно 66 дежурних пошта широм Србије, док ће у Београду радити 12 филијала, уколико радници нису у штрајку, што је случај и у Смедеревској Паланци тако да услуге нису доступне грађанима.

Пијаца ради уобичајено као и већина апотека и здравствених установа.

Дан примирја у Првом светском рату је дан капитулације Немачке и обележава се као државни празник у Републици Србији. Овај датум подсећа на дан када су, 11. новембра 1918. године у железничком вагону у Компјењу, силе Антанте потписале примирје са Немачком и тиме окончале Први светски рат. Овај државни празник се у Србији прославља од 2012. године.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept