Početna » БЕЗБЕДНО УКЛОЊЕНЕ НАПРАВЕ ПРОНАЂЕНЕ У ШКОЛИ У СМЕДЕРЕВУ

БЕЗБЕДНО УКЛОЊЕНЕ НАПРАВЕ ПРОНАЂЕНЕ У ШКОЛИ У СМЕДЕРЕВУ

од Паланка данас
0 Коментар

Припадници Тима за уклањање неексплодираних убојних средстава Сектора за ванредне ситуације безбедно су уклонили направе које су јутрос пронађене у кабинету Основне школе „Бранислав Нушић“ у Смедереву и утврдили да је реч о предметима које је школа некада користила за извођење наставе, саопштено је из Полицијске управе Смедерево.Одмах по пријави да је радник ове школе у кабинету који није коришћен за наставу нашао предмет за који је посумњао да је бомба, полиција је изашла на место догађаја и, по налогу основног јавног тужиоца, евакуисала ученике и особлје.

Прегледом просторија пронађени су ови предмети и позван је тим Министарства унутрашњих послова који их је безбедно однео из школе.

Ово је, иначе, већ други овакав случај у релативно кратком временском периоду, да се у смедеревским школама налазе из неких других времена заостале бомбе и сличне направе. Предмета Одбрана и заштита одавно нема у школама, али су артефакти из тог периода остали. Поставља се питање зашто их неко није уклонио, на прописан начин расходовао, или барем пописао, како се овакви случајеви не би понављали.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept