Početna » “БЛЕЈОСКОП”БЕСПЛАТНЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ ФИЛМОВА У ОШ “ВУК КАРАЏИЋ”

„БЛЕЈОСКОП“БЕСПЛАТНЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ ФИЛМОВА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“

од Паланка данас
0 Коментар

 

У оквиру омладинске иницијативе “Блејоскоп” током викенда, 29. и 30. априла у 15 часова у Основној школи „Вук Kараџић“ у Смедеревској Паланци, биће приказана два едукативна филма: Dallas byers club на тему сексуалне едукације и полно преносивих болести и Requiem for a dream, на тему болести зависности и менталног здравља. Филмови су титловани на српски језик, а након пројекција публика ће имати прилику да учествује у разговору на теме приказаних филмова.Омладинску иницијативу “Блејоскоп” подржава пројекат Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”, који спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије.

У оквиру ове иницијативе млади из Смедеревске Паланке и околине у протеклих неколико дана већ су имали прилику да бесплатно одгледају филмове: Crip Camp, о рађању покрета за права особа са хендикепом и American History X, о национализму и расизму. Пројекције су привукле значајан број младих људи, а након приказивања филмова водила се занимљива дебата инспирисана темама приказаних филмова.

Циљ иницијативе „Блејоскоп“ је да се кроз едукативне филмове и интерактивне скупове млади информишу о социолошким проблемима са којима се свакодневно сусрећу, мотивишу на размишљање о тим темама и чују мишљења својих вршњака.

Иницијатива се реализује уз подршку Омладинског фонда основаног у оквиру пројекта “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији” у оквиру кога се финансирају и реализују идеје и пројекти које млади сами осмишљавају ради побољшања квалитета живота у њиховој заједници.

У оквиру Омладинског фонда, који је само једна од неколико области деловања овог пројекта, до краја године биће реализовано 111 иницијатива младих широм Србије.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept