Početna » ЧУДО БОЖИЈЕ: Ево шта значи мироточење икона и када и због чега се појављује

ЧУДО БОЖИЈЕ: Ево шта значи мироточење икона и када и због чега се појављује

Мироточење икона, па чак и крвоточење, забележено је више пута на многим местима широм света. И премда су мироточења највише везана за иконе у црквама, догађало се да замироточе и иконе у домовима хришћана.

од Паланка данас
0 Коментар

Ова појава у народу тумачи се пре свега, као лош знак и не може да прође неопажено. Мироточење икона несумњиво је и у католичкој и у православној традицији “знак одозго”. Оне најчешће упозоравају вернике на покајање и јачање вере.Пре две године на Јутјубу се појавио и снимак суза на фресци оца Тадеја, а сличан случај запамћен је и у крагујевачкој цркви Светог Саве. Сузе из очију Исуса Христа текле су три дана, све до празника Усековање главе светог Јована Крститеља. Поновило се још једном касније, али тада само на један дан.

Протојереј ставрофор Живота Марковић, старешина храма, тада је рекао како је прво помислио да је неко попрскао водом Исуса.

“Хтео сам да се уверим да то јесу сузе, па сам прстом пресекао млаз који је текао све до ногу Исуса. Међутим, сузе су наставиле да теку и, што је још чудније, ишле су само до Христових ногу. И ту нестајале. Не престајем да мислим о овоме и зашто се то десило. У Светом писму, на неколико места, помиње се како Господ плаче.

Увек је плакао због наших грехова, а плакао је и над својим пријатељем, васкрслим Лазаром, док је још лежао у гробу. Мислим да је ово опомена за све нас, и свештенике и вернике, да се запитамо да ли смо верници само на речима или и на делу. С друге стране, мислим да је ово и милост божја што је решио да нас опомене”, навео је тада старешина храма.

Научници тај необични феномен третирају као физичку појаву која настаје због кондензације влаге. Али, нико још није објаснио зашто сузе баш очи.

Извор: Beograd.in

 

 

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept