Početna » ЧУВАРИ ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

ЧУВАРИ ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

„Планету нисмо наследили од својих предака, него позајмили од својих потомака“

од Паланка данас
0 Коментар
Ученици Основне школе „Олга Милошевић“ кроз бројне активности показују да брину о нашој планети и другим живим бићима. 22. априла у свету се обележава Дан планете Земље.
Чини се да се никада више не прича о заштити природе, а чињеница је да смо никад више потребнији планети Земљи. Једна од активности била је израда постера посвећеном „Дану планете Земље“. Ученица 8/2 одељења, Ирина Мрђеновић, урадила је импозантан постер који јасно апелује да обратимо више пажње на нашу планету. Поред тога, ученици 5/2 израдили су кућице за птице које ће ускоро поставити у природу и тиме омогућити многим птицама склониште и храну.

У подручној школи у Придворицама учитељице, Слађана Ристић и Вишња Марић, су са ученицима од првог до четвртог разреда обележиле Дан планете Земље. Циљ ове активности је развијање еколошке свести код ученика и подстицање на унапређење и очување животне средине. Ученици су на веома креативан начин показали колики је значај наше планете и шта бисмо могли да урадимо да је сачувамо и заштитимо од штетних утицаја. Деца су најпре одгледала филм „Кратка прича планете Земље”.

После тога су анализирали филм и разговарали о нашој планети и правилном и неправилном односу према њој. Уз слушање песама посвећених планети Земљи, ликовним стваралаштвом и рециклажом су креирали идеје о заштити и очувању природе и живог света. Цртали су, сликали и правили предмете од пластичних чаша и чепова на тему „Заштитимо планету” и „Земља против пластике”. На крају су ђубрили земљиште и учествовали у засађивању туја и једне магнолије. Забавили су се игром „Очисти школско двориште”. После сваке активности ученици су уз помоћ учитеља доносили закључке на који начин могу у ситуацијама из свакодневног живота да допринесу очувању и заштити планете. Развили су свест о томе колико људски фактор може да утиче на еколошки развој.

Планета Земља нам пружа много тога. Време је да јој се одужимо, садимо и чувамо биљке и волимо природу.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept