петак, јун 21, 2024
Početna » ДАН ВЕСЕЛИХ ПАПУЧА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Акција подизања свести о деци без родитељског старања

ДАН ВЕСЕЛИХ ПАПУЧА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Акција подизања свести о деци без родитељског старања

од Паланка данас
0 Коментар
У уторак, 28.маја, обележен је Дан веселих папуча у Основној школи „Олга Милошевић“. Циљ ове акције је подизање свести о деци без родитељског старања и значају хранитељских породица.
Симбол кућне папуче представља симбол топлине породичног дома који заслужују сва деца. Ученици су тог дана шетали и пратили наставу у кућним папучама, разговарали о значају породице и показали солидарност са својим другарима смештеним у хранитељским породицама, чланови Ученичког парламента направили су беџеве на ову тему а организовано је и фотографисање у кућним папучама.

Ову иницијативу покренуо је Центар за породични смештај и усвојење Милошевац. Милошевац није обично село, већ колевка хранитељства која сеже још од 1931. године. Генерације су овде одрасле, проналазећи љубав, топлину и подршку у оквиру хранитељских породица. Данас је опште прихваћено да треба дати предност смештају деце у другу породицу, јер се на тај начин детету обезбеђују најприближнији услови онима који постоје када дете одраста у својој биолошкој породици. Породични смештај, односно хранитељство, данас заузима веома значајно место на пољу збрињавања незбринуте деце.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept