Početna » ДАНАС ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ДАН ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЈУ ОРУЖЈА: Уколико не замените ОРУЖНИ ЛИСТ чекају вас ПАПРЕНЕ КАЗНЕ

ДАНАС ЈЕ ПОСЛЕДЊИ ДАН ЗА ПРЕРЕГИСТРАЦИЈУ ОРУЖЈА: Уколико не замените ОРУЖНИ ЛИСТ чекају вас ПАПРЕНЕ КАЗНЕ

Рок до када власници оружја треба МУП-у да поднесу захтев за израду новог оружног листа, је 5. март

од Паланка данас
0 Коментар

Данас истиче рок за “пререгистрацију”, односно замену оружних листова.То је датум до ког сви власници оружја који нису заменили старе оружне исправе новим, морају да поднесу захтев за то у супротном ризикују казну од 5.000 до 150.000 динара, а може им се и одузети оружје. Од сада, на једном новом оружном листу омогућена је регистрација до 10 комада пушака или пиштоља. Иако су ови рокови у неколико наврата продужавани, ново продужење рока.

Власник оружја, по закону, обавезан је да приликом замене оружног листа, у полицијску станицу донесе оружје на увид, као и старе исправе. Потребна је и потврда да се против њега не води кривични поступак, као и лекарско уверење о способности за држање и ношење оружја. Саставни део поступка су и документа која доказују оправдани разлог за поседовање оружја. Уколико грађани имају ловачку пушку или карабин, то је уверење о положеном ловачком испиту или копија ловне карте.

Грађани који поседују оружје с олученим цевима – пиштоље, револвере, карабине, малокалибарске пушке, платиће републичку таксу од 5.620 динара, док је такса за оружје с неолученим цевима, у које спадају ловачка пушка, ваздушни пушка и пиштољ, комбиновано оружје, 2.690 динара.

Уз те трошкове, потребно је и лекарско уверење, чија се цена махом креће се од 2.500 динара до 3.500, а у неким установама је и скупље.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept