Početna » ДАНАС ЈЕ СВЕТИ АПОСТОЛ ОНИСИМ: Ако имате неостварену ЖЕЉУ, урадите ОВО

ДАНАС ЈЕ СВЕТИ АПОСТОЛ ОНИСИМ: Ако имате неостварену ЖЕЉУ, урадите ОВО

Српска православна црква и верници данас славе дан посвећен Светом апостолу Онисиму, човеку чији живот најбоље сведочи о томе да, када се у нешто верује и на томе марљиво ради, ништа није немогуће.

од Паланка данас
0 Коментар

Према легенди у коју верују сви хришћани, осим дванаест великих апостола који су познавали Исуса и били његови први ученици, Бог је изабрао још седамдесет других апостола који ће проповедати Јеванђеља и ширити хришћанство. Један од тих “малих апостола” био је и Свети Онисим.
Прича каже да је Онисим био роб једног угледног и богатог човека у Фригији пре него што је побегао у Рим и, чувши Јеванђеље од апостола Павла, пожелео да постане хришћанин.

Крстио се, а како је убрзо и његов власник постао хришћанин, њих двојица су се измирили и постали пријатељи и блиски као браћа.

У помирењу власника и бившег роба велику улогу је одиграо апостол Павле који је написао писмо Онисимовом власнику која се и данас сматра једним од најдирљивијих писаних састава који постоје у Светом Писму.

“Молимо те за чедо моје Онисима, којега родих у оковима својим… Јер можда се зато и растаде с тобом за кратко да га добијеш за вјечност, не више као роба, него више од роба, брата љубљенога…”

Свети Онисим касније је постао епископ и дуго је и праведно водио хришћанску заједницу. Већ као старац, у време Трајановог гоњења, ухапшен је и доведен у Рим где је, након што је одбио да се одрекне Христа, убијен.

Према предању, његово тело је узела нека богата жена и сахранила га у сребрном ковчегу 109. године.

Свети апостол Онисим заштитник је свих људи који, без обзира на своје порекло, вредним и марљивим трудом, стижу до резултата.

Имате сан? Отиђите данас до цркве и помолите се овом светитељу. Његов живот учи да ништа није немогуће и да је, уз помоћ и благослов Христа, сваки сан достижан и остварив.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept