Početna » ДАНАС ЈЕ СВЕТИ ПРОРОК НАУМ: Ову једну ствар обавезно урадите за здравље својих најмилијих

ДАНАС ЈЕ СВЕТИ ПРОРОК НАУМ: Ову једну ствар обавезно урадите за здравље својих најмилијих

Свети Наум поживе четрдесет пет година и упокоји се у Господу оставив малу књигу својих истинитих пророчанстава

од Паланка данас
0 Коментар

Свети Пророк Наум један је од 12 малих пророка Светог писма. Његова књига, по њему названа Књига пророка Наума. Описао је крај асирског царства, и његов главни град, Ниниву, у живом поетском стилу.Мало се зна о личном животу пророка Наума. Његова дела узимају се као пророчанство или као историја. Претпотставља се да су његови списи записани око 615. п.н.е, непосредно пред пад Асирије.

Родом је из племена Симеонова, из места Елкесема од оне стране Јордана. Живео је седам стотина година пре Христа. На две стотине година после пророка Јоне прорекао је пропаст Ниниве.

Од проповеди Јонине Ниневићани беху се покајали, због чега их Бог поштеди и не погуби. Но временом они заборавише милост Божју и поново се покварише.

Пророк Наум прориче им пропаст. Па како не би покајања, не би ни поштеде. Од земљотреса, поплаве и огња пропаде сав град, тако да му се више ни место не распознаваше.

Данас обавезно идите до цркве, помолите се и запалите свеће за здравље.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept