Početna » ДАНАС ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА ПЕНЗИЈА ЗА ДЕЦЕМБАР: На списку су ОВИ ПЕНЗИОНЕРИ, а ускоро стижу и УВЕЋАНИ ЧЕКОВИ

ДАНАС ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА ПЕНЗИЈА ЗА ДЕЦЕМБАР: На списку су ОВИ ПЕНЗИОНЕРИ, а ускоро стижу и УВЕЋАНИ ЧЕКОВИ

Претходно су пензије биле увећане у октобру за 5,5 одсто

од Паланка данас
0 Коментар

Исплата децембарских пензија почиње данас, за пензионере самосталних делатности који пензије примају преко текућих рачуна, на кућне адресе и на шалтерима пошта.
За кориснике војних и пољопривредних пензија исплата почиње сутра, 5. јануара, преко текућих рачуна, на кућне адресе и на шалтерима пошта, саопштио је Фонд ПИО.

Пензионери из категорије запослених своје принадлежности ће примити 10. јануара преко текућих рачуна, а дан касније на кућне адресе и на шалтерима испоручних пошта.

Корисницима ће усклађени износи пензија и новчаних накнада бити исплаћени у фебруару 2024. године.

Да подсетимо, пензије се усклађују применом тзв. швајцарске формуле плус, односно у зависности од процентуалног учешћа износа пензија и новчаног износа као увећања уз пензију, у износу бруто домаћег производа. С обзиром на то да је учешће износа пензија и новчаног износа као увећања уз пензију у износу БДП-а у законом прописаном периоду обрачунато у висини од 9,3 одсто, повишица од 14,8 одсто је усклађена у проценту промене просечне зараде без пореза и доприноса.

Након усклађивања, просечна пензија за јануар 2024. године износиће око 45.775 динара.

Претходно су пензије биле увећане у октобру за 5,5 одсто.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept