Početna » ДАНАС СТАРТУЈЕ ТРЕКИНГ И ТРЕЈЛ ЛИГА СРБИЈЕ ПЛАНИНАРСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

ДАНАС СТАРТУЈЕ ТРЕКИНГ И ТРЕЈЛ ЛИГА СРБИЈЕ ПЛАНИНАРСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Овогодишња Трекинг и трејл лига Србије (ТТЛС) почиње 5. марта.

од Паланка данас
0 Коментар


Прво од седам кола стартује у Инђији, затим, 2. априла следи  коло на Тресетишту, у организацији суботичког Спартака, док Крушевљани 13. маја организују коло на Јастребцу.
Догађаји су „пет френдли“, а осим пет стаза различите километраже у Инђији је предвиђена и трка човека и пса, дужине 5,8 километара, која стартује у 9.30 часова, каже се у саопштењу комисије за информисање ПСС.
Трекинг и трејл манифестације су постале популарне у последњих неколико година привлачећи људе који траже нове и изазовне начине да се баве физичком активношћу у природи. Такмичења се одржавају на јасно обележеним стазама које учесници могу прећи ходањем или трчањем. Протекле сезоне учешће на ТТЛС узело је више од 1.600 такмичара. Свако коло има три званичне стазе чије су дужине лимитиране на: 15, 25 и 35 километара.

Од јуна до септембра следе кола на Горњачким планинама, Старици,  Повлену, Рајцу и Овчару. Победници ТТЛС су уједно и званични појединачни и клубски прваци државе Србије. Планинарским трекингом у претходној години, у екипној категорији, доминирале су такмичарке нишког „Мосора“ и трекингаши „Железничара“ из Инђије, а јуниори „Спартака“ били су ненадмашни. У појединачној конкуренцији били су то, међу дамама  Сања Јовановић из пожаревачког „Вукана“, а међу мушкарцима Александар Јовановић из београдског „Балкана“.

Организацију огодишњих кола лиге добили су клубови: „Вукан“ из Пожаревца, „Каблар“ из Чачка, „Победа“ из Београда, „Спартак“ из Суботице, „Железничар“ из Инђије, „Старица“ из Мајданпека, „Јастребац из Крушевца“.

Сви заинтересовани за учешће могу се пријавити попуњавајући формулар на сајту Планинарског савеза Србије, уз котизацију у износу од 500 динара у којоу је урачунат: персонализовани број, финишерска медаља, окрепа на стази, електронска диплома, награде за најбоље… Могуће су пријаве и на лицу места , уочи трке, али оне износе 800. динара и не укључују персонализоване стратне бројеве, каже се у саопштењу комисије за информисање ПСС.

 

 

 


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept