Početna » ДЕСАНКА ПЕТРОВИЋ (1929-2022)

ДЕСАНКА ПЕТРОВИЋ (1929-2022)

од Паланка данас
0 Коментар
У Смедеревској Паланци је, после дуге болести, у својој 94. години преминула Десанка Петровић, наставник биологије и хемије у пензији.

    Десанка је рођена 9.10.1929. године у селу Даросава код Аранђеловца, у млинарској породици. Школовала се у Аранђеловцу и Београду.
Као наставник радила је у Даросави, Кусатку, а најдуже у Паланци, неко време у Центру за социјални рад, а потом у ОШ ,,Херој Иван Мукер“, одакле је и отишла у пензију.
 У свом дугом и богатом животном веку, осим наставничког посла, била је веома активна и у друштвеном животу: учествовала је у оснивању Ђачке кухиње (некада Народне кухиње) и била један од првих активних и омиљених социјалних радника у првим годинама оснивања Центра за социјални рад. Десанка Петровић била је народни посланик у Скупштини Југославије, у време када су се посланици бирали не само по политичкој припадности, већ по резултатима свога рада.
 Њен ведар дух, оптимизам и животна радост која ју је красила и у позним годинама, остаће заувек  у срцу и сећању њених наближих, али и свих који су је познавали.
Сахрана наше драге мајке, баке, прабаке и свекрве Десе, обавиће се у недељу, 25. децембра у 12:00 часова, на гробљу  Каменац, у Смедеревској Паланци.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept