Početna » ЂАЦИ ИЗ ЦЕРОВЦА У ПОСЕТИ ПРЕДУЗЕЋУ “ВОЋАР” ИЗ ПАЛАНКЕ

ЂАЦИ ИЗ ЦЕРОВЦА У ПОСЕТИ ПРЕДУЗЕЋУ „ВОЋАР” ИЗ ПАЛАНКЕ

од Паланка данас
0 Коментар
Ученици ОШ „Милија Ракић“ и одељењски старешина осмог разреда Сања Добријевић у сарадњи са психологом школе Сузаном Лазић посетили су 19. 9. 2023. фабрику за прераду воћа и поврћа „Воћар С&М Д.О.О.“ у Смедеревској Паланци.
Желели смо да у оквиру професионалне оријентације помогнемо ученицима да процене своје вештине, способности и интересовања, али и да се информишу о занимању кроз реалан сусрет. На тај начин спојили смо неке активности из програма и професионалне оријентације и практичних тема из домаћинства, једног од предмета слободних наставних активности који се нуди у школи.
Ученици су имали прилику да виде процес производње и прераде паприке, да обиђу магацин тог предузећа и да питају све што их интересује. Они су на лицу места видели услове рада, предности и недостатке тог занимања и захтеве које тражи послодавац.
Сматрамо да је посета била корисна и делотворна за све учеснике.
Наставићемо и даље да сарађујемо у домену професионалне оријентације како бисмо ученицима помогли да стекну нова сазнања и искуства о себи и разним занимањима, да би што поузданије донели одлуке у погледу свог даљег образовања и професионалног опредељења.
После ове посете, Тим за професионалну оријентацију планира обилазак још неких предузећа и средњих школа.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept