Početna » ЂАЦИ САМО ШТО СУ KРЕНУЛИ У ШKОЛУ, А УСKОРО ПРВИ РАСПУСТ: Није исто за све, ово су сви ВАЖНИ ДАТУМИ

ЂАЦИ САМО ШТО СУ KРЕНУЛИ У ШKОЛУ, А УСKОРО ПРВИ РАСПУСТ: Није исто за све, ово су сви ВАЖНИ ДАТУМИ

Kрај школске 2023/24 резервисан је за 14. јун

од Паланка данас
0 Коментар

Школска година тек што је почела, а први мини-распуст ђаке чека већ у новембру. Ипак, школарци из Војводине мораће на одмор да причекају до краја децембра. Летњи распуст ове године за матуранте почиње 31. маја, док ће остали ученици школску годину завршити неколико дана касније, 14. јуна.Дан примирја у Првом светском рату ђацима у централној Србији доноси први распуст који ће трајати од 8. до 12. новембра, те ће се у клупе вратити следећег дана. Ипак, овај распуст изостаће за ученике из Војводине.

Први распуст у војвођанским школама тек у децембру

Први распуст војвођанске ђаке чека тек 25. децембра, док ће ученици из централне Србије на одмор кренути 29. дана истог месеца. Ипак, они ће и дуже одмарати, те се ђаци са севера у клупе враћају већ 15. јануара, док ће у остатку Србије уживати све до 22. јануара.

Школска слава, Свети Сава, обележава се 27. јануара као радни, ненаставни дан.

Већ у фебруару следи нови одмор који ће бити исти и за ђаке из Војводине и из централне Србије. Дан државности Србије обележава се 15. фебруара, а ученици ће се у школе вратити 19. фебруара.

Ђаци из Војводине на распусту од краја марта

Иако ће бити ускраћени за мини-распуст на почетку школске године, ученици из Војводине одмараће доста дуже од другара из остатака земље на пролеће. Наиме, распуст почиње 28. марта, а завршава се 3. априла. Након тога, следи још један одмор почецши од 1. маја који ће трајати до 6. дана тог месеца.

Ђаци из централне Србије спојиће дане од 29. априла до 7. маја.

Kрај школске године 14. јуна

Kрај школске 2023/24 резервисан је за 14. јун за све ђаке осим матураната. Они који завршавају своје школовање отићи ће на заслужени одмор 31. маја, док ће 17, 18. и 19. јун бити дани за завршни испит.

Kада су у питању средњошколци, распусти остају исти као и за основне школе у Србији. Ипак, школска година за старије ђаке завршава се нешто касније, 21. јуна.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept