среда, мај 29, 2024
Početna » ДНЕВНИЦА ИДЕ И ДО 8.000 ДИНАРА Ови радници у Србији се највише траже

ДНЕВНИЦА ИДЕ И ДО 8.000 ДИНАРА Ови радници у Србији се највише траже

Просечна дневница износи 4.000 динара, а неке компаније у огласима за посао нуде и више од 8.000 динара.

од Паланка данас
0 Коментар

Потребно је много профила да буде упослено како би се изградила зграда: зидари, тесари, радници на малтерисању, молери, керамичари и други, а готово сва та занимања су дефицитарна у Србији, што је за „Блиц Бизнис“ недавно истакао Марко Вучетић са портала „Стартуј Инфостуд.“Овим занатом се може бавити свако јер није потребна диплома факултета или одређена стручна спрема, али ипак је ипак и у овом послу важно да „вам то иде од руке“. Искуство је такође од великог значаја и један је од критеријума у расту плата. Да би се дошло до позиције шефа градилишта, неке компаније траже евентуално 4 степен техничке спреме и неколико година радног искуства на истим или сличним пословима.

Једна београдска грађевинска компанија на поменутом порталу Инфостуд огласила да су им потребни физикалци на градилишту и да дају нето дневницу од 4.000 до 4.500 динара. Кажу да је исплата једном недељно, а по потреби имају и превоз радника. Ради се само прва смена, а могуће је добити и стално запослење. Напоменули су да је посао погодан за студенте.

На другом порталу се траже радници за „заптивање pp продора, фарбање pp продора, заштиту високонапонских каблова промат таблама“ и за то ће добити такође дневницу 4.000 динара и имаће топли оброк на градилишту. Постоји и додатан рад на терену који ће бити посебно плаћен.

„Посао се лако учи, није потребно претходно искуство, а кад се научи посао – свако буде једнак и не постоји мајстор или помоћан радник“, стоји у опису огласа.

Помоћни радници са предзнањем на пословима адаптација у затвореном, на пример, плаћају се на почетку око 30 евра, а у зависности од знања и способности зарада расте.

Највећу зараду по дану коју смо пронашли на интернету нуди једна фирма која радове изводи у Београду, тачније на Вождовцу и Бањици. Грађевинским радницима за ручно или машинско малтерисање и обраду малтерисаних зидова исплаћује 70 евра. Како су сами навели у огласу за посао на „Инфостуду“, за 25 дана рада може се зарадити плата од 1.750 евра. Обезбеђују смештај и превоз до градилишта, а ради се 5 или 6 дана недељно пуно радно време.

Мајстори за градњу од темеља до крова

Као најтраженији физикалци, зидари и тесари у једној београдској компанији могу зарадити месечно од 90.000 до 150.000 динара. Армирачи су веома тражен профил и неки послодавци нуде дневницу од 60 евра. Монтер суве градње – гипсер може се запослити на беорадском „плацу“ и имати сатницу од 400 до 800 динара, а радницима је обезбеђена и накнада за топли оброк. У овом огласу је још наведено да постоји пробни рад од седам дана.

Грађевински мајстори који “ израђују, монтирају, подижу и поправљају дрвене конструкције на градилишту за све врсте све врсте конструктивних и неконструктивних елемената на објекту, затим који изграђују кровне конструкције“ плата достиже 1.300 евра.

Мајстори за монтажу бехатон коцки имају месечну зараду од 80.000 до 100.000 динара. Помоћник на градилишту такође може зарадити 100.000 динара, наведено је у више огласа.

Ово су само неке од понуда за посао у грађевинском сектору у Београду. Поред класичних огласа, компаније и послодавци потрагу за радном снагом врше и преко разних Фејсбук група, али често се посао добија и по препоруци.

б92Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept