Početna » ДО 1. АПРИЛА РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ПОМОЋ ОД 18.000 ДИНАРА! Ево ко има право на овај новац од државе

ДО 1. АПРИЛА РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ПОМОЋ ОД 18.000 ДИНАРА! Ево ко има право на овај новац од државе

Јавни позив за подношење захтева за остваривање ових права расписан је 1. фебруара, а рок за подношење захтева био је првобитно 1. март

од Паланка данас
0 Коментар

Рок за подношење захтева за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи од 18.000 динара по хектару је до 1. априла, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.Подстицаји се остварују по површини биљне производње за засејане, односно засађене и пријављене површине под одговарајућом биљном културом, до највише 100 хектара.

Право на подстицаје имају искључиво пољопривредни произвођачи који пријављено земљиште и обрађују – у своје име и за свој рачун, а субвенције неће моћи да користе власници земље који ту земљу заиста не обрађују, већ је дају у закуп другом лицу.

Пољопривредни произвођачи могу да поднесу захтеве за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи и за парцеле које су на верификацији, а на којима се налази биљна култура.

„Ова могућност односи се на пољопривредне произвођаче који су извршили обнову регистрације, а уведена је како бисмо им изашли у сусрет и обезбедили им да се у што већем броју пријаве за ову врсту подстицаја“, наводи Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Парцеле на којима се налази биљна култура, а тренутно су на верификацији ће и пре њеног завршетка бити видљиве на платформи еПодстицаји и корисници ће имати могућност да поднесу захтев за подстицаје у биљној производњи.

Обрада поменутих захтева уследиће након што парцеле буду одобрене и уписане у пољопривредно газдинство подносиоца захтева.

Корисници који су већ поднели захтев за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи без парцела на којима се налази биљна култура, а које су на верификацији, потребно је да га замене и укључе и те парцеле.

Сви заинтересовани пољопривредници могу поднети захтев за подстицаје на порталу еПодстицаји.

Јавни позив за подношење захтева за остваривање ових права расписан је 1. фебруара, а рок за подношење захтева био је првобитно 1. март.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept