Početna » ДОДАТНИ РОК ЗА БРУЦОШЕ: Места и на буџету, пријављивање од сутра

ДОДАТНИ РОК ЗА БРУЦОШЕ: Места и на буџету, пријављивање од сутра

ПОЈЕДИНИ факултети Универзитета у Београду, који нису попунили уписну квоту рапсисали су додатни рок. Тако ће кандидати који су се нашли испод црте на другим факултетма, а положили су пријемни моћи да конкуришу за упис на Пољопривредном, Хемијском и Шумарском факултету.

ПРИЈЕМНИ ФАКУЛТЕТ

После првог уписно рока, Хемијски факултет је отворио врата матурантима који су полагали пријемни испит из хемије или из хемије и биологије на Медицинском, Фармацеутском, Стоматолошком, Технолошко-металуршком, Рударско-геолошком или Ветеринарском факултету. Они могу постати бруцоши, без поновног полагања тестова, већ на основу потврде о броју остварених поена из ових предмета на неком од наведених Факултета. На сајту факултетета се наводи и шта им је потребно од додатних докумената.Термини за накнадни упис су од 9. до 12. јула од 10 до 14 часова. На овом факултету има 78 места на буџетским студијама и то на смеровима – хемија (26), биохемија (13), хемија животне средине (19), док је за наставника хемије остала чак 20 места за школовање о трошку државе.

На Шумарском факултету у Београду остало је слободно 126 места на буџету и 91 на самофинансирајућим студијама за кандидате који су положили пријемни из математике и биологије. На смеру шумарству је празно 54 места на буџету и 17 за бруцоше који сами плаћају студије, технологији дрвета – 51 плус 27, пејазжној архитектури – три плус 11 и еколошком инжињерингу 18 плус 36.

Полупразни амфитетари су и на Пољопривредном факултету. Матуранти кои су положили пријемни из неког од ових предмета – хемије, биологије, физике, математике и социологије, могу од данас до 10. јуна конкурисати за упис у ову високошколку установу.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept