Početna » ДОСАД 3.000 ДОМАЋИНА НУДИ ОДМОР: Очекује се да ће свих 100.000 ваучера бити подељено у једном дану

ДОСАД 3.000 ДОМАЋИНА НУДИ ОДМОР: Очекује се да ће свих 100.000 ваучера бити подељено у једном дану

ЗА туристичке ваучере до сада се пријавило 2.940 угоститеља. Њихово пријављивање је почело 31. децембра, а грађанима ће то бити омогућено од 15. јануара. У првом кругу биће подељено 100.000 ових купона за одмор. Државни секретар у Министарству туризма Урош Кандић каже да очекује да ће до 8. јанаура, када ће бити рађен први пресек, број угостититеља премашити 4.000, колико је било приближно прошле године.

од Паланка данас
0 Коментар

– Поред тога што је дуплирана вредност ваучера са 5.000 на 10.000 динара, ове године повећан је лимит зараде за запослене, и могу да се пријаве они чија су примања до 80.000 динара, а не до 70.000 као што је било до сада – објашњава Кандић за РТС. – Узимајући обзир да је и повећана вредност ваучера, очекујемо да буде велико интересовање грађана и угоститеља.Према његовим речима, постоји ривалитет међу угоститељима, што условљава да ова сума у већем броју објеката буде довољна да се испуни услов од пет ноћења. Он указује да број ваучера који је на располагању зависи мање-више од макроекономских могућности земље.

– Када се отвори простор у буџету, што на почетку године свакако не можемо знати, уколико постоји интересовање грађана повећамо и број ваучера и тако је било готово сваке године од када постоји ова акција од 2015. – каже Кандић. – Не сумњам да ће и ове године веома брзо отићи први контингент ваучера, очекујемо да то буде већ тог 15. јануара, да се сви грађани пријаве и да свих 100.000 ваучера оде. Када је у питању наставак године, верујемо да ће бити још ваучера.

Сматра да је то најправеднији начин јер, како каже, нико није фаворизован и сви имају могућност да се пријаве и сада се свако бори за госта и на тај начин ће бити задовољни и они који користе ваучере и они који пружају услугу смештаја у туристичким центрима. Током претходних девет година више од милион ових туристичких купона је подељено грађанима.

– Ваучери су спасили домаћу туристичку привреду током 2020. и 2021. године, односно за време пандемије вируса корона, јер да није било тога заиста би многи од њих тешко преживели и опстали у свом послу – наводи Кандић. – Када смо 2015. започели са овом врстом субвенција, имали смо 1,2 милиона долазака домаћих туриста. Ове године, према најсвежијим подацима, ми смо премашили 2,1 милион,тако да је ефекат ваучера евидентан.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept