Početna » ЕПС ЈЕ ПОНОВО ПРОДУЖИО РОК ЗА ПЛАЋАЊЕ СТРУЈЕ: Рачун за НОВЕМБАР можете измирити до ОВОГ ДАТУМА

ЕПС ЈЕ ПОНОВО ПРОДУЖИО РОК ЗА ПЛАЋАЊЕ СТРУЈЕ: Рачун за НОВЕМБАР можете измирити до ОВОГ ДАТУМА

Ове године неће бити поскупљења струје

од Паланка данас
0 Коментар

ЕПС је продужио рок за плаћање новембарског рачуна за струју до 29. јануара, до када ће грађани моћи да остваре попуст од пет одсто, каже извршни директор снабдевања у Електропривреди Србије Радован Станић.– Интензивно се ради и да се омогући електронско плаћања рачуна за струју, који очекује да ће током следеће недеље почети да ради портал „Увид у рачун“. Рекламације се засад, писаним путем, могу доставити на шалтерима ЕПС-а – истакао је он.

Ове године неће бити поскупљења струје, потврдили су ЕПС и Министарство енергетике. Електропривреда се опоравља од децембарског сајбер напада, који је отежао испоруку и наплату новембарског рачуна за струју домаћинстава.

ИТ стручњаци ЕПС „максимално“ раде на заштити система и података, али ЕПС не спроводи истрагу због хакерског напада.

– Приоритет у овом тренутку је постизање безбедности система и података. ЕПС је пре Нове године одштампао и испоручио рачуне за струју домаћинствима „Пошти“ и очекујемо да су ових дана стигли на праве адресе. Ванредним ангажовањем свих запослених, успели смо да тај посао завршимо до краја. Знајући да посао на време није завршен, дошло је до померања рока за плаћање – наводи Станић.

Станић наводи да је ЕПС у овом тренутку донео нову одлуку да се рок за плаћање новембарског рачуна помера на 29. јануар, када је рок за плаћање и децембарског рачуна за струју.

– Сви купци који до тада измире рачуне, моћи ће да остваре попуст од пет одсто. Сматрамо да на тај начин излазимо купцима у сусрет, јер не смеју трпети због наших проблема, који су узроковани хакерским нападом – истиче Станић, додајући да ће децембарски рачун стићи на време.

Он напомиње да хакерски напад нема везе са начином обрачуна, који је последица очитавања бројила за месец дана, истичући да је засад отежано решавање рекламација.

– Грађани могу рекламирати рачуне за струју писаним путем на шалтерима. Кад год је поднесу, биће разматрана с дужном пажњом. Ппусти и олакшице обрачунати најугроженијим грађанама и пензионерима и за октобарски и новембарски рачун за струју. Ако неко није добио попуст, може поднети рекламацију. Нико неће бити оштећен, ако је било проблема – објашњава Станић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept