Početna » ЕПС: Падавине нису угрозиле копове и опрему! ПРОИЗВОДЊА У “КОЛУБАРИ” СТАБИЛНА

ЕПС: Падавине нису угрозиле копове и опрему! ПРОИЗВОДЊА У „КОЛУБАРИ“ СТАБИЛНА

Електропривреда Србије саопштила је да је производња угља у Рударском басену "Колубара" стабилна и да јучерашње обилне падавине нису угрозиле копове, нити причиниле штету по рударску опрему.

Како наводе, велика количина кише која је пала јуче после подне у веома кратком периоду отежала је производни процес, али багери и друга рударска механизација нису били угрожени.Систем је организован тако да се вода кроз системе одводњавања и водосабирнике сакупља на одређене тачке унутар копова. Две велике бране, Бистрица и Трбушница које је изградио ЕПС, у оквиру пројекта регулације слива реке Пештан за потребе заштите копа Поље ‘Е’ и месних заједница уз слив реке, задржале су око два милиона кубика воде. Радили су и сви остали објекти система за заштиту копова од поплава и на тај начин је спречено изливање водотока у копове, навели су из ЕПС-а.

Напомињу да производња електричне енергије ни у једном тренутку није била угрожена, нити је трпела последице падавина, као и да ни у једном тренутку није било интервентне куповине електричне енергије.

Дневник


You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept