Početna » ЕВО КАКО МОЖЕТЕ ДА СПОЈИТЕ 12 НЕРАДНИХ ДАНА ЗА ВАСКРС И ПРВИ МАЈ: Многе ће обрадовати ОВАЈ КАЛЕНДАР

ЕВО КАКО МОЖЕТЕ ДА СПОЈИТЕ 12 НЕРАДНИХ ДАНА ЗА ВАСКРС И ПРВИ МАЈ: Многе ће обрадовати ОВАЈ КАЛЕНДАР

Након мајског одмора нерадни дан запослене чека тек у новембру

од Паланка данас
0 Коментар

Нови нерадни дани стижу већ следећег месеца. Тек за ускршње и првомајске празнике, а ти нерадни дани почињу почетком маја и завршавају се у понедељак 6. маја.Тада је и распуст за ђаке. Тачније, њима је одмор од 29. априла па поједини родитељи узимају одморе како би се ускладили са њиховим распоредом.

Како је првом дану празника у сусрет викенд, јасно је да се број дана повећава, па ће неки имати пуних 10 дана одмора.

Наиме, наредни предах од посла нас чека од Првог маја односно Празника рада који пада у среду и другог маја односно четвртка.

Затим већ у петак 3. маја пада Велики петак, а онда и те недеље односно 5. маја Васкрс. Нерадни дан је и 6. мај односно Васкршњи понедељак.

Како до 12 слободних дана

Уколико вам је остало дана од годишњег одмора један од предлога је да узмете четири радна дана (уторак, среду, четвртак, петак) и да добијете 12 дана одмора пошто све то спајате са викендом који следи.

Или, многима „безболнија“ опција – 29. и 30. април, па да онда спојите до 7. маја, што опет није мало.

Наравно, то све у договору са вашим послодавцем и колегама, односно у зависности од радних рокова и задатака или уколико ваш пројекат није испоручен у уговорено време.

Након мајског одмора нерадни дан запослене чека тек у новембру и то 11. новембра који пада у понедељак када обележавамо Дан примирја у Првом светском рату.

Ако један од датума када се празнују државни празници падне у недељу, не ради се првог наредног радног дана. Ово се не примењује када су у питању верски празници.

Такође, припадници различитих верских заједница имају право на слободан дан кад њихова верска заједница обележава неки празник.

Нерадни дани до краја 2024. године

1. мај – Празник рада

2. мај – Празник рада

3. мај – Велики петак

5. мај – Васкрс,

6. мај – Васкршњи понедељак

11. новембар – Дан примирја у Првом светском ратуPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept