Početna » Ево колико ће вас КОШТАТИ РЕГИСТРАЦИЈА АУТА Цена једног од највећих УДАРА на КУЋНИ БУЏЕТ зависи од неколико фактора

Ево колико ће вас КОШТАТИ РЕГИСТРАЦИЈА АУТА Цена једног од највећих УДАРА на КУЋНИ БУЏЕТ зависи од неколико фактора

Када говоримо о буџетирању један од највећих годишњих издатака на која домаћинства у Србији рачунају је регистрација возила. Тако ће на пример према грубој рачуници, за породични ауто запремине мотора 1.900 кубика и снаге око 100 коња регистрација коштати од 41.500 до 44.000 динара.

Регистрација возила се обавља једном годишње када власници аутомобила морају отићи у МУП са припремљеном документацијом, саобраћајна дозвола, доказ о извршеном техничком прегледу (регистрационе листове), доказ о плаћеним таксама и обавезном осигурању возила (уплатнице и полиса осигурања) и лична карта.Када говоримо о регистрацији треба имати на уму шта све од трошкова она подразумева. Погледајте у наставку:

Технички преглед

годишња накнада за јавне путеве (зависно од врсте возила)

годишња накнада за заштиту животне средине (зависно од врсте возила)

административна такса (зависно од врсте возила)

комунална такса

Буџет Републике Србије – порез на луксуз

Регистрациона налепница – 236 динара

Саобраћајна и таблице

обавезно осигурање возила

Технички преглед

Захваљујући одлуци Владе Србије донетој 4. фебруара 2022. године, цена техничког прегледа ове године је иста као и претходне две. Уредбом која је тада донета цена техничког прегледа је прописана, тј. њен максимални и минимални износ (укључујући ПДВ).

Тако је он за путничка возила од 3.070 динара до 6.020 динара, мотоцикле од 2.120 до 4.120 динара, теретна возила од 4.620 до 11.920 динара.

Премија осигурања од аутоодговорности

Од 1. маја ове године премија осигурања од аутоодговорности поскупела је за око 5 одсто. Претходно поскупљење полиса обавезног осигурања од аутоодговорности било је 1. јануара 2024. када су цене скочиле између 12 и 15 одсто.

БлицYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept