Početna » ЕВО КОЛИКО ПАРА ЈЕ ПОТРЕБНО ЗА ЖИВОТ У НАЈЈЕФТИНИЈИМ ДРЖАВАМА САД Како бисте се са вашом платом провели у Арканзасу или Оклахоми?

ЕВО КОЛИКО ПАРА ЈЕ ПОТРЕБНО ЗА ЖИВОТ У НАЈЈЕФТИНИЈИМ ДРЖАВАМА САД Како бисте се са вашом платом провели у Арканзасу или Оклахоми?

Ово је анализа урађена ове године.

У најјефтинијим америчким савезним државама једној особи потребан је годишњи приход од око 40.000 долара за покривање основних трошкова, наводи компанија за финансијску технологију Смарт Асет.
Према тој анализи, америчка држава са најнижим трошковима живота је Западна Вирџинија, а за њом следе Арканзас и Оклахома, преноси Си-Ен-Би-Си (ЦНБЦ).

Домаћинству од једног члана у Западној Вирџинији неопходан је приход од 39.386 долара га подмиривање потрепштина као што су становање, превоз, здравствена заштита, порези и други уобичајени трошкови.

У Арканзасу је тај износ око 39.724 долара, у Оклахоми – 40.211, а иза њих су Северна Дакота (40.262) и Кентаки (40.355).

Средња америчка годишња плата за раднике са пуним радним временом је скоро 60.000 долара, наводи Биро за статистику рада.

Међутим, радници са минималном платом у многим од најјефтинијих америчких држава значајно заостају за том цифром, па рецимо у радној недељи од 40 сати, минимална плата од 8,75 долара по сату у Западној Вирџинији износи само 18.200 долара годишње.

Tanjug


You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept