Početna » ЕВО ЗАШТО СЕ ЗАИСТА ПОСТИ СРЕДОМ И ПЕТKОМ: Прави разлог мало ко зна!

ЕВО ЗАШТО СЕ ЗАИСТА ПОСТИ СРЕДОМ И ПЕТKОМ: Прави разлог мало ко зна!

У давној прошлости, пост је подразумевао потпуно уздржавање од хране тим данима, да би касније то било промењено, па данас када говоримо о посту мислимо на одрцање само од мрсне хране у току ова два дана.На ове дане пости се током целе године, изузев трапаве седмице, недеље након Васкрса. Вероватно сте чули да се петком пости због деце, или да оба дана треба да посте родитељи, ради добробити свог потомства.Ово је још једна у низу хришћанских заблуда.

Среда је посни дан јер је баш у среду Јуда издао Исуса Христа. То је догађај који је претходио његовом страдању и због тога је црква одредила среду као дан молитве и уздржавања од мрсне хране.

У петак сваки верник треба да пости, јер је то најтужнији хришћански дан. Дан када је Исус Христ мучен и разапет на крст.

Средом и петком пости се на води, изузев када на ове дане падне празник са црвеним словом или светитељ чије је има у календару написано масним словима. У том случају, дозвољена је употреба црног вина и уља.

Стил

 

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept