Početna » (ФОТО) Mеђународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“ у ОШ “Олга Милошевић”

(ФОТО) Mеђународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“ у ОШ „Олга Милошевић“

Новембар је у Основној школи "Олга Милошевић" већ традиционално у знаку логичких задатака.

од Паланка данас
0 Коментар

 

„Дабар“ је Међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености за ученике основних и средњих школа.

Прво такмичење је одржано у Литванији 2004. године и од тада се шири по свету да би се сада одржавало у преко двадесет земаља. Нагласак је на програмирању и техничким знањима, али и решавању конкретних логичких проблема. Такмичење је организовано по категоријама.

Ученици Основне школе „Олга Милошевић“ су 25. новембра 2022. учествовали на овом такмичењу у категорији „Микро Дабар“ (2. разред) и „Мили Дабар“ (3. и 4. разред).

На занимљив и интерактиван начин кроз ово такмичење ученици се упознају са областима рачунарства и информатике.

Питања су тако конципирана да код ученика развијају вештине решавања проблема, алгоритамски начин размишљања, логичко решавање проблема, правилну употребу информационих технологија и њен утицај на друштво.  Ученици кроз ово такмичење сазнају на који начин решавање проблема може бити занимљиво и забавно.

Честитамo, „мали информатичари“, показали сте да рачунар није само средство за комуникацију, претраживање интернета, обраду текста, слушање музике и гледање филмова, већ је неисцрпан извор занимљивих логичких проблема, због чега рад на рачунару никада није досадан.

Povezane vesti

Остави коментар

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept