Početna » (ФОТО) Mеђународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“ у ОШ “Олга Милошевић”

(ФОТО) Mеђународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“ у ОШ „Олга Милошевић“

Новембар је у Основној школи "Олга Милошевић" већ традиционално у знаку логичких задатака.

од Паланка данас
0 Коментар

 

„Дабар“ је Међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености за ученике основних и средњих школа.

Прво такмичење је одржано у Литванији 2004. године и од тада се шири по свету да би се сада одржавало у преко двадесет земаља. Нагласак је на програмирању и техничким знањима, али и решавању конкретних логичких проблема. Такмичење је организовано по категоријама.

Ученици Основне школе „Олга Милошевић“ су 25. новембра 2022. учествовали на овом такмичењу у категорији „Микро Дабар“ (2. разред) и „Мили Дабар“ (3. и 4. разред).

На занимљив и интерактиван начин кроз ово такмичење ученици се упознају са областима рачунарства и информатике.

Питања су тако конципирана да код ученика развијају вештине решавања проблема, алгоритамски начин размишљања, логичко решавање проблема, правилну употребу информационих технологија и њен утицај на друштво.  Ученици кроз ово такмичење сазнају на који начин решавање проблема може бити занимљиво и забавно.

Честитамo, „мали информатичари“, показали сте да рачунар није само средство за комуникацију, претраживање интернета, обраду текста, слушање музике и гледање филмова, већ је неисцрпан извор занимљивих логичких проблема, због чега рад на рачунару никада није досадан.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept