уторак, мај 28, 2024
Početna » ГРЦИ ДОНЕЛИ НОВЕ ПРОПИСЕ Ако крећете аутомобилом на неко од ГРЧКИХ ОСТРВА, ово морате да знате!

ГРЦИ ДОНЕЛИ НОВЕ ПРОПИСЕ Ако крећете аутомобилом на неко од ГРЧКИХ ОСТРВА, ово морате да знате!

Грчко Министарство поморства и политике острва усвојило је нови закон и трајектним компанијама упутило нова правила транспорта која неће обрадовати возаче који користе трајекте и бродове а путују електричним и хибридним аутомобилима или возилима на алтернативна горива као што су течни (ЛПГ) или природни гас (ЦНГ).

од Паланка данас
0 Коментар

Како преносе грчки медији, према новим правилима електрични и хибридни аутомобили увек захтевају присуство пратиоца и не могу се укрцати на трајекте са батеријом напуњеном више од 40% свог капацитета док резервоари возила на алтернативна горива не смеју бити напуњени са више од 50% капацитета из безбедносних разлога.Пуњење електричних возила од сада је забрањено на трајектима и бродовима такође из безбедносних разлога те постаје изазов за путнике због недовољних капацитета за пуњење на грчким острвима и лукама, што спречава допуну након вожње.

У грчком Министарству поморства наводе да су смернице формулисане на основу студије Европске агенције за поморску безбедност (ЕМСА) и међународног искуства, с обзиром на то да је питање транспорта возила која користе алтернативна горива поморским путем тек недавно привукло пажњу глобалне поморске заједнице због пар несрећа када је дошло до запаљења трајекта или брода.

Подсећају да су Европска агенција за поморску безбедност (ЕМСА) и Међународна унија поморских осигуравајућих друштава (ИУМИ) увеле строге прописе, услове и одредбе ради смањења ризика повезаних са поменутим возилима због забрињавајуће учесталости инцидената који их укључују током поморског транспорта широм света. Ти инциденти могу укључивати мање експлозије или паљење батерија.

Дневник/КурирPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept