ХАПШЕЊЕ У СМЕДЕРЕВУ ЗБОГ ПОРЕСКЕ УТАЈЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у том граду, ухапсили су одговорно лице привредног друштва „Blue travel word“ Д. М. (1980), због постојања основа сумње да је починио кривична дела пореска утаја, превара и фалсификовање службене исправе.

Сумња се да је Д. М. од јануара 2015. до краја августа прошле године са рачуна предузећа “Blue travel word“ неосновано подигао 37.327.578 динара, задржао га за себе, и на тај начин избегао да обрачуна и уплати порез на остале приходе од 7.422.160  динара, за колико је оштетио буџет Републике Србије.

Такође, како се сумња, у намери да себи прибави имовинску корист, Д. М. је са више особа закључио уговоре о организовању туристичког путовања у организацији агенција “Blue travel world“ i “Blue travel plus“, иако је знао да до реализације путовања неће доћи.

Оштећени су измирили у целости уговорну обавезу пре планираног датума путовања, а осумњичени је на овај начин, како се сумња, себи прибавио противправну имовинску корист од 3.819.011 динара.

Д. М. је одређено задржавање до 48 сати и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/hapsenje-u-smederevu-zbog-poreske-utaje/