Početna » ХРАНИСАВЉЕВИЋИ ИЗ СМЕДЕРЕВА ДАЈУ СВУ ИМОВИНУ ЗА ПОМОЋ ЂАЦИМА

ХРАНИСАВЉЕВИЋИ ИЗ СМЕДЕРЕВА ДАЈУ СВУ ИМОВИНУ ЗА ПОМОЋ ЂАЦИМА

Породица Хранисављевић из Смедерева, која годинама живи у иностранству, финансијски помаже ученике средње Техничке школе у Смедереву, као и студенте Машинског факултета у Београду, који су слабијег материјалног статуса. Даћемо сву своју имовину да помогнемо сиромашним ученицима, поручује Константин Хранисављевић.

од Паланка данас
0 Коментар

Константин Хранисављевић, радни век је провео у иностранству. Уз подршку породице, већ другу годину за редом, финансијски помаже ученике средње смедеревске Техничке школе, као и студенте београдског Машинског факултета.Идеја за овакав вид сарадње настала је пре више година, али су се услови за реализацију стекли прошле године када је породица Хранисављевић стипендирала првих десет ученика средње Техничке школе, а потписан је уговор за стипендирање још толико ученика у новој школској години.

Решени да помогну

Константин Хранисављевић, који има велику подршку у својој мисији супруге Вере, каже да је одрастао у сиромаштву, али је захваљујући добрим људима, успео да уз посао заврши средњу школу и факултет у Београду.

„Чврсто смо решени да морамо да помогнемо. Даћемо сву своју имовину, осамдесет процената за такве случајеве, али не преко агенција него директно са школом и универзитетом. Верујем да људи који могу и имају треба да осећају да су обавезни да помогну, нарочито доброј деци и социјално угроженој“, поручује Константин.

Породица Хранисављевић сматра да од стипендираних ученика не тражи много – да уче, да имају вољу и упорност да остваре све своје циљеве и снове.

Извор РТСPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept