Početna » ХРИСТОС ВАСКРСЕ

ХРИСТОС ВАСКРСЕ

од Паланка данас
0 Коментар
Христос Васкрсе,
драга децо, уважене колеге, поштовани родитељи, суграђани и пријатељи ОШ „Олга Милошевић”!
Радујте се и веселите се, јер дође дан победе живота над смрћу, јер добро победи зло…

На свим језицима широм планете из грла верног народа пева се тропар Васкрсења Христовог.

Христос вакрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и мртвима у гробовима живот дарова.

Hristos voskrese iz mertvih, smertiju smert poprav, i suščim vo grobjeh život darovav.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο.

Нема више места сумњи, нема простора за страх, својим Васкрсењем Христос нам је послао поруку у којој је суштина наше вере и сва истина која нам је икада потребна, а она гласи да нас наш слатки Бог неће оставити ни након завршетка нашег земаљског живота, већ да нам је припремио рај за живот вечни.

Нема смрти! За Господа и Цркву нашу свету сви смо живи!

Данашњи празник нас подсећа да љубећи Бога свим срцем својим и верујући у њега без сумње, ми духовна деца Христова постајемо његови суседи у рајским насељима која је припремио за оне који су му верни.

Вера у Васкрсење истинитог Бога нашега мора се ширити пре свега међу нашом омладином, то је задатак свакога од нас који смо у свакодневном контакту са децом. Такав приступ деци вратиће поверење које нам је свима потребно, а пољуљано је у последњим годинама…дакле, од нас зависи хоћемо ли или не у деци будити добре особине и праве вредности, јер Господ нам је поручио:

„Пустите децу нека долазе к мени, и не спречавајте их; јер таквих је Царство Божије. Заиста вам кажем: Који не прими Царство Божије као дете, неће ући у њега.“ (Лука 18, 16)

Нека зарад боље будућности, наших ђака, наше деце и деце наше деце Васкрсење Христово буде најважнија лекција у њиховом комплетном школовању, а тропар Васкрсења нека свако дете усвоји као АЗБУКУ…тада ћемо имати чему да се надамо…

 

Ваистину Васкрсе!Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept