Početna » ИМАМ КУЛТУРУ У МОКРАЋИ, МУЖ МИ ЈЕ УГИНУО-БИСЕРИ ИЗ ХИТНЕ ПОМОЋИ

ИМАМ КУЛТУРУ У МОКРАЋИ, МУЖ МИ ЈЕ УГИНУО-БИСЕРИ ИЗ ХИТНЕ ПОМОЋИ

од Паланка данас
0 Коментар

Ауторка књиге др Душанка Стевовић Гојгић описала је стотине занимљивихситуација које је доживела са својим пацијентима. Пуних 28 година, колико је у служби, др Гојгић прикупљала је занимљивости са свог посла, записивала их и објавила, пише Kурир.
Прочитајте неке од најдуховитијих:

1. Упомоћ! Мој муж је угинуо!

Није сасвим, него фигуративно. Ма био данас код кардиолога. Радили му акаге,кагебе, кореографију (коронарографију), све комплет снимили на дивиди. Сада је добио снимак, кажу да му је све добро, а он само што је жив.

Ово није шала, већ разговор пацијента и лекара из Хитне помоћи који се нашао у књизи бисера Смех као лек.

2. Имам културу у мокраћи

Ми смо сви у кући некако вирусави. Ево већ двадесет дана траје овај напад вируса на нас, а мени су још нашли културу и у мокраћи и у вагини. Шта сад да радим? Поштена жена. У страшној сам дилеми. Ја сам једна поштена жена, а срамота ме што вас ово питам. Али морам, па куд пукло да пукло. Добила сам пету групу секрета од дечка, па ме интересује да ли ја то могу да пренесем мужу?

3. Симболична столица

Kаква ми је столица? Сумњива! Мало иде нормална, а мало симболична. Иде и напред и назад. Знате, нећу пуно да вас задржавам. Ја сам стара београдска дама. Хоћу само да вас питам. Имам страшан ентерокотлет (ентероколитис), а попила сам онај лек за испишавање, па сад ми иде и напред и назад, а ја не знам шта је од чега?

4. Пилету пала глава

Знам да то није ваш фактор (фах), али где се возе пилићи кад им падају главе?

5. Три глицерида

Имам она три глицерида и сва три су повишена. Шта сад да радим, да је бар један, лако бих ја изашла с њим на крај!

6. Угаљ из канте

У коми сам. Имам пролив већ трећи дан, а попио сам оно ћумурче (медицински угаљ), али ми ништа не помаже. Мала доза? Па нисам га ја паковао, него она из апотеке. А да узмем домаћи из канте, две кашике?

7. Вагина пекторис
Ја имам ону вагину (ангину) пекторис, а сад ме боли стомак. Где ме боли? Па овде у Миријеву! Брат има гинеколошки проблем. Ја сам једна бака, а зовем за мог брата. Ја сам му главна за докторе, све знам кога ћу да зовем. А сад да питам. Боли га цео доњи стомак, па се плашим да није нешто гинеколошки или уролошки? Треба ми штеловање. Била сам данас на скендеру (скенеру), глава ми зуји ко концертна дворана. Је л’ може неко да дође да ме наштелује?

8. Јесте ли човек или банкомат

Добро вече! Је л’ да причам? Јесте ли ви сад прави човек или сте онај банкомат од аутомата?Kола за клипана– Дајте ми, молим вас, једна кола с креветом. Лежећа. И Интервентну бригаду (?). Да, за овог мог клипана. Мислим сина, али он је велики, треба велика кола. Где идемо? У Институт за мајку и сина!Ујео га миш у Шведској.

9. Моје дете је ујео миш

Kолико има година? Напунио је тридесет пре неки дан. За шта га је ујео? Зато што га је хватао! А ви питате где га је ујео? У Шведској, он тамо живи. А за који део тела? Па за прст! Зато што је хтео да га избаци напоље. Али тамо је сада хладно, па се миш није дао тако лако, неће ни он на зиму!

Гори ђубре од човекаЈа не знам да ли сте ви ватрогасци или „хитњаци”, али свакако дођите у шуму код Певца, овде гори неко ђубре од човека.

10. Претња критиком

Ја чекам код факултета за стоку (Ветеринарског). То вам је на ћошку, али ако не дођете, жалићу се министарству за критику.

11. Преко дана ми је добар, а увече ми се дигне

Докторка, да ли је то нормално: преко дана ми је добар, а увече ми се дигне. Мислим притисак? А пулс ми је убрзан. Kако колики је? Па троцифрен!

12. Хронично лежање

Ја сам хронични болесник. Од чега се лечим? Ја се лечим од дуготрајног лежања. Неки момци се надувал. Ја сам на лицу места. Посматрач. Неки момци се надували, тројица губе свест, ал’ овај један се баш добро држи.

13. Угинуле модрице

Мој муж има проблем. Угинуле су му све модрице пре три дана, а сад се опет појавиле. Па молим вас да ми дате ону „мустру” од лекова, што сте ми казали пре неки дан, они му најбоље чине.

14. Гори ђубре од човека

Ја не знам да ли сте ви ватрогасци или „хитњаци”, али свакако дођите у шуму код Певца, овде гори неко ђубре од човека.

(Извор: Kурир.рс)Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept