Početna » ИНИЦИЈАТИВА ЗА ЗАУСТАВЉАЊЕ УРУШАВАЊА ОБРАЗОВНОГ СИСТЕМА

ИНИЦИЈАТИВА ЗА ЗАУСТАВЉАЊЕ УРУШАВАЊА ОБРАЗОВНОГ СИСТЕМА

Управа и сви чланови Друштва за српски језик и књижевност Србије данас су издали саопштење у ком позивају да се предузму конкретни кораци како би се спречило даље урушавање образовног система.

Они су изразили најдубље саучешће породицама жртава незапамћеног масакра почињеног у Основној школи „Владислав Рибникарˮ у Београду и обратили се својим колегама с молбом да на сајту Друштва својим потписом подрже следеће захтеве:  1. Забранити све ријалити и друге програме у медијима који пропагирају насиље и неморал, чиме вређају достојанство човека и штетно утичу на формирање личности.
  2. Забранити средствима јавног информисања да у било којој форми преносе експлицитне представе насиља и увредљиве садржаје.
  3. Санкционисати све који на друштвеним мрежама и у другим медијима користе говор мржње, подстичу и одобравају насиље у школама.
  4. Појачати психолошко-педагошку подршку ученицима.
  5. Смањити оптерећење наставника административним процедурама како би били усредсређенији на васпитно-образовни рад.
  6. Преиспитати све законске акте који отежавају правовремено и функционално изрицање васпитно-дисциплинских мера ученицима.
  7. Подићи статус и углед просветног радника као темеља просвећеног и демократског друштва.
На овом линку можете дати своју подршку наведеним предлозима.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept