Početna » ИНСТАНТ ПЛАЋАЊЕ САДА ОМОГУЋЕНО Купујте и на e-commerce платформи Ananas.rs

ИНСТАНТ ПЛАЋАЊЕ САДА ОМОГУЋЕНО Купујте и на e-commerce платформи Ananas.rs

Народна банка Србије (НБС) саопштила је данас да је компанија Ананас омогућила прихватање инстант плаћања на својој е-цоммерце платформи.

од Паланка данас
0 Коментар

Како се наводи, од данас то може да учини више од четири милиона корисника апликација мобилног банкарства и то коришћењем технологије „дееп линк“ или опције „ИПС скенирај“.
Додаје се да је платформа Ananas.rs у сарадњи с Банком Интезом, омогућила инстант плаћање као најсавременији начин плаћања и на тај начин дала прилику својим купцима да платну трансакцију обаве једноставно и сигурно, без уношења и чувања осетљивих података о платном инструменту и кориснику.

„Ако корисник приступа e-commerce платформи путем мобилног телефона, односно поручује и плаћа с једног уређаја, плаћање се иницира функцијом deep link. Након избора методе плаћања ИПС скенирај кориснику се приказује и опција deep link, коју активира, а затим из листе банака бира ону чију апликацију мобилног банкарства користи“, објашњава се у саопштењу централне банке Србије.

Након тога, како се додаје, отвара се апликација мобилног банкарства и  корисник спроводи аутентификацију онако како то иначе чини – путем ПИН-а, отиском прста или препознавањем лица и трансакција се извршава у неколико секунди.

НБС објашњава да у случају да се приступа платформи преко рачунара, након комплетирања поруџбине бира методу плаћања „ИПС скенирај“, након чега се приказује IPS QR kôd, па корисник затим у свом мобилном телефону у апликацији мобилног банкарства активира опцију „ИПС скенирај“, скенира приказани IPS QR kôd са екрана рачунара и уноси ПИН у апликацију мобилног банкарства или се аутентификује банци путем отиска прста или препознавања лица (како иначе то ради), након чега се извршава плаћање.

„Увођењем инстант технологије постављају се нови стандарди у онлајн куповини и корисницима се обезбеђује једноставно, брзо и сигурно плаћање“, наглашава се у саопштењу.

Централна банка истиче и да се наведеном иновацијом и унапређењем корисничког искуства проширује спектар доступних начина плаћања код e-commerce платформи и додаје да НБС наставља рад на ширењу прихватне мреже за инстант плаћања ради постизања што здравијег, јефтинијег и одрживијег развоја безготовинских плаћања у Србији.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept