Početna » ИНСТИТУТ ЗА ТРАНСФУЗИЈУ КРВИ СРБИЈЕ УРУЧИО ПРИЗНАЊА ЗА НАЈХУМАНИЈЕ СРЕДИНЕ-ПАЛАНЦИ БРОНЗАНА ПЛАКЕТА

ИНСТИТУТ ЗА ТРАНСФУЗИЈУ КРВИ СРБИЈЕ УРУЧИО ПРИЗНАЊА ЗА НАЈХУМАНИЈЕ СРЕДИНЕ-ПАЛАНЦИ БРОНЗАНА ПЛАКЕТА

Златна плакета Шампион солидарности за Летњу кампању 2022. уручена је Голупцу, сребрна Обреновцу, а бронзану деле Петровац и Смедеревска Паланка.

од Паланка данас
0 Коментар

У организацији Института за трансфузију крви Србије, у Пожаревцу су уручена признања за најхуманије средине у Србији.

За најхуманији град у Србији је по 13. пут проглашен Пожаревац а за најхуманију општину Лазаревац.

Награде су уручене у Свечаном салону пожаревачког градског здања што је по први пут да се ове награде уручују ван Београда.

Добитници признања за 2022. годину су:

Дијамантску плакету Шампион солидарности за Зимску и Летњу кампању 2022. годину добили су Пожаревац, Kоцељева, Лозница, Ваљево, Смедерево, Велика Плана и Шабац.

Златна плакета Шампион солидарности за Зимску кампању 2022. одлази у Лазаревац, сребрна у Љубовију, а бронзана у Kрупањ.

Златна плакета Шампион солидарности за Летњу кампању 2022. уручена је Голупцу, сребрна Обреновцу, а бронзану деле Петровац и Смедеревска Паланка.

За најуспешнију општину у Републици Србији проглашени су Лазаревац, а за најуспешнији град Пожаревац.

Ивана Родић начелница Одељења за мотивацију и организацију добровољних давалаца крви је истакла да је Пожаревац јград који је више од деценије најхуманији у Србији са процентом давања крви изнад 5% у односу на укупан број становника. Родић је још казала да на задатку да се обезбеде довољне количине крви за све пацијенте који се лече у здравственим институцијама у Београду и осам Општих болница у централној Србији, Институт за трансфузију крви се сусретао са бројним изазовима поготово у време ковида али да се полако враћамо у колосек када је у питању број доборвољних давалаца крви. Из Института за транфузију крви Србије очекују да прикупе више од 71.000 јединица крви, што је значајан пораст у односу на 2021. годину у којој је било 65.535 јединица.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept