Početna » ЈАВНИ УВИД НОВЕ ПРУГЕ НА РЕЛАЦИЈИ БЕОГРАД-НИШ. Поједине станице се укидају а друге реконструишу

ЈАВНИ УВИД НОВЕ ПРУГЕ НА РЕЛАЦИЈИ БЕОГРАД-НИШ. Поједине станице се укидају а друге реконструишу

од Паланка данас
0 Коментар

Агенција за просторно планирање и урбанизам Србије огласила је јавни увид у Нацрт измена и допуна просторног плана подручја посебне намене инфраструктурно коридора железничке пруге Београд-Ниш.У делу пруге од Велике Плане до Ниша задржавају се, реконструишу и модернизују четири постојеће станице. Велика Плана, Марковац, Багрдан и Јагодина, а постојећа стајалишта Старо Село, Ново Село, Лапово Варош и Лапово Ранжирна се укидају.

Планирана је нова станица Лапово централна уместо постојећа два службена места – Лапово Варош и Лапово.

Предмет измена и допуна је, како се наводи, стварање услова за модернизацију и реконструкцију постојеће железничке пруге на три деонице укупне дужине око 109 км за одвијање саобраћаја брзинама до 200 км/х.

Реч је о деоницама: Велика Плана-Гиље (дужине око 50 км), Параћин-Сталаћ (дужине око 20 км) и Ђунис-Трупале (дужине око 38 км), а ван обухвата овог просторног плана су деонице за које се примењују важећи плански документи просторног и урбанистичког планирања за железничку пругу.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept