Početna » Један признао да је гајио, други да је од њега марихуану узимао

Један признао да је гајио, други да је од њега марихуану узимао

од Паланка данас
0 Коментар

Више јавно тужилаштво у Смедереву је, након спроведене истраге, заклјучило споразум о признању кривичног дела са окривлјеним Д.П. (1982) из Скобалја.

Он је признао да је од почетка маја 2022. па до 3. новембра ове године неовлашћено производио супстанцу која је проглашена за опојну дрогу Канабис, познатију као марихуана, тако што је засадио три билјке индијске коноплје на њему познатом месту изван дворишта своје породичне куће, које је након ницања гајио и обрађивао, потом осушио и део дао окривлјеном М.П. (1995) на уживање.

За наведена дела споразумом је предвиђена јединствена казна затвора у трајању од 4 године, као и мера безбедности обавезног лечења наркомана и мера безбедности одузимања предмета пронађених приликом претреса – опојне дроге марихуане укупне нето тежине 151,62 грама

У истом предмету, окривлјени М.П. (1995) из Скобалја, заклјучивањем споразума о признању кривичног дела са овим тужилаштвом, признао је да је неовлашћено држао, у мањој количини, за сопствену употребу опојну дрогу марихуану коју је добио од окривлјеног Д.П.

За то дело је споразумом предвиђена казна затвора у трајању од 3 месеца, која се неће извршити уколико окривлјени у року од две године од дана правоснажности пресуде не изврши ново кривично дело, као и изрицање мере безбедности одузимања предмета пронађених приликом претреса –марихауане укупне нето тежине 30,94 грама.

Оба наведена споразума Виши суд у Смедереву је прихватио и на основу истих донео пресуде дана 21.12.2022. године, наводи се у данашњем саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Смедереву.

 

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept