Početna » ЈКП “ВОДОВОД” АПЕЛУЈЕ НА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ-ИНСПЕКЦИЈА НА ТЕРЕНУ

ЈКП „ВОДОВОД“ АПЕЛУЈЕ НА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ-ИНСПЕКЦИЈА НА ТЕРЕНУ

од Паланка данас
0 Коментар

Услед високих дневних температура потрошња воде у Смедеревској Паланци је изразито повећана, и због такве ситуације виши делови града, односно део Златиборске улице и житељи Мале Плане су без воде.Резервоари ЈКП „Водовод“ у овом тренутку су на 50 процената попуњености. За снабдевање града пуштено је 145 литара воде у секунди што је до сада највећа потрошња икада забележена на подручју града.
Због повећане потребе за водом због високих температура, али и активности као што су наводњавање пољопривредних површина, заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, бунара и базена, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта и слично, представљају ненаменску и нерационалну потрошњу воде за пиће и све наведено за последицу има слабији притисак у вишим деловима града.
Апелујемо на све грађане да воду из градског водовода користе рационално и искључиво за пиће , хигијену и основне потребе у домаћинству, иначе ће ЈКП „Водовод“ морати да уведе дневне рестрикције.
Одељење за инспекцијске послове Општинске управе од данас излази на терен и кажњаваће сваки вид непотребне и нерационалне потрошње воде.
Молимо суграђане да имају разумевања и да овај апел схвате озбиљно.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept