Početna » ЈОШ KОЛИKО ДАНА НАС ОЧЕKУЈУ ОБИЛНИ ПЉУСKОВИ? НЕЋЕ ВАМ СЕ ДОПАСТИ ПРОГНОЗА

ЈОШ KОЛИKО ДАНА НАС ОЧЕKУЈУ ОБИЛНИ ПЉУСKОВИ? НЕЋЕ ВАМ СЕ ДОПАСТИ ПРОГНОЗА

Највећа опасност од поплава и бујица очекује се на мањим рекама

од Паланка данас
0 Коментар

Претходних дана широм Србије било је обилних пљускова са грмљавином, а локално је било и веома обилних падавина, уз поплаве и бујице.

Нестабилно време наставиће се у Србији и наредних 10 дана.Широм Србије локални пљускови са грмљавином биће свакодневна појава у многим пределима. Биће услова и за грмљавинске непогоде са градом, олујним ветром и веома обилним пљусковима.

На подручју Србије наредних 10 дана очекује се да падне додатних 20 до 40 милиметара кише по квадратном метру, у зонама јачих грмљавинских непогода од 50 до 100 мм, а локално и преко 100 мм кише по квадратном метру.

Падавине ће бити јаког, али локалног карактера и биће врло неуједначене, односно разликоваће се на мањем простору, па тако док ће неке локације добити веома обилне падавине, недалеко може проћи и без капи кише.

Услед очекиваних обилних падавина локалног карактера, наредних 10 дана очекује се даљи раст мањих и средњих река, при чему ће многи токови достићи и критичне вредности, уз опасност од локалних изливања и поплава.

Највећа опасност од поплава и бујица очекује се на мањим рекама и потоцима, који при веома обилним падавинама могу да нарасту и за неколико метара и да се претворе у моћне бујице.

Kада је реч о већим рекама попут Саве и Дунава, оне претходних дана бележе осетнији пад водостаја и таква ситуација наставиће се и у наредном периоду, тако да на овим рекама нема опасности од поплава.

Иначе, јун је у просеку и месец са највећом количином падавина у просеку.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept