Početna » КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ СКУПШТИНА СРБИЈЕ? Ово је распоред места у ПАРЛАМЕНТУ према пројекцијама ИПСОС/Цесид-а

КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ СКУПШТИНА СРБИЈЕ? Ово је распоред места у ПАРЛАМЕНТУ према пројекцијама ИПСОС/Цесид-а

Подаци ИПСОС/Цесид ажурирани у 10.16 часова

У Србији су јуче одржани републички, покрајински, београдски и локални избори.

На основу 88,4 одсто обрађеног узорка, а према последњим пројекцијама ИПСОС/ЦеСИД, листа „Србија не сме да стане“ освојила је на парламентарним изборима 46,4 одсто гласова, што значи да ће имати 128 мандата у Народној скупштини, листа „Србија против насиља“ 23,6 одсто, што је 65 мандата, а листа око СПС-а је 6,6 одсто, односно 18 мандата.


Подаци ИПСОС/Цесид ажурирани у 10.16 часова
Коалиција Нада има 4,9 одсто, односно 13 мандата, док је „Ми – Глас из народа“ остао на 4,8 одсто, са истим бројем мандата. Близу цензуса је и даље коалиција Двери и Заветника, који имају 2,8 одсто.

Савез Војвођанских Мађара је на парламентарним изборима по последњим пројекцијама освојио 1,7 одсто гласова и као мањинска странка ће имати 6 мандата. СРС и „Добро јутро Србијо“ су остали на 1,5 одсто, односно 1,2 одсто гласова, без мандата.

Остале листе су освојиле мање од 1 одсто гласова, али ће листа „Уједињени за правду“ имати као мањинска странка три мандата, СДА Санџака два мандата и Шаип Камбери и Руска странка по један мандат.

Београдски избори

Према пројекцијама ЦеСИД/ИПСОС на основу 95 одсто обрађеног узорка, цензус је у Београду прешло пет од 14 проглашених листа.

Највише гласова освојила је листа око СНС-а – 38,7 одсто гласова (48 мандата), а друга је листа „Србија против насиља“ 34,7 одсто (43 мандата).

Цензус су прешли и коалиција НАДА са 6 одсто освојених гласова (7 мандата), као и листа око СПС-а са 4,8 одсто гласова (6 мандата), као и листа чији је носилац Бранимир Несторовић са 5,3 одсто освојених гласоца (6 мандата).

Фото ИПСОСYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept