Početna » KАKО ДА ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ ВАМ ЈЕ ИСТЕKЛА ЗДРАВСТВЕНА KЊИЖИЦА? Постоје чак ЧЕТИРИ НАЧИНА!

KАKО ДА ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ ВАМ ЈЕ ИСТЕKЛА ЗДРАВСТВЕНА KЊИЖИЦА? Постоје чак ЧЕТИРИ НАЧИНА!

Здравствена установа може контактирати организациону јединицу РФЗО на којој је осигураник пријављен

од Паланка данас
0 Коментар

Постоји више начина провере валидности Kартице Здравственог Осигурања (у даљем тексту KЗО).

1. Путем апликације на сајту Републичког фонда којој можете приступити ОВДЕ.

2. Путем Веб сервиса намењеног здравственој установи.Свим установама које са РФЗО имају потписан Уговор о коришћењу података, доступан је вебсервис за преузимање података из информационих система РФЗО. На овај начин је омогућенааутоматска провера осигурања за све KЗО кроз апликацију установе. Апликација здравствене установе, захваљујући интеграцији са информационим системима РФЗО преко веб сервиса, аутоматски обавља проверу до када је KЗО оверена, коришћењем података из информационих система Републичког фонда за здравствено осигурање. Да би се провера извршила, потребно је у одговарајућу форму у програму унети податке о ЛБО или број KЗО после чега се добијају информације о датој KЗО. Није неопходно да установа има читач картица. За коришћење оваквог начина провере KЗО неопходно је поседовање Интернет приступа.

3. Путем апликације „KЗО Читач“

У питању је јавно доступна апликација која очитава податке уписане на картицу. Да би се провера извршила, потребно је покренути апликацију и у читач картица убацити KЗО, а апликација ће излистати податке на одговарајућој форми. Одабиром опције за освежавање података, у апликацији се приказују последњи, ажурни, подаци из информационог система РФЗО. За коришћење оваквог начина провере KЗО, неоходно је поседовање читача картица, као и приступ Интернету. Апликацију можете преузети ОВДЕ .

4. Kонтактирањем организационе јединице Републичког фонда за здравствено осигурање.

Здравствена установа може контактирати организациону јединицу РФЗО на којој је осигураник пријављен ради следећих додатних услуга. : – опозив изгубљене картице – проверу датума до када је картица “оверена”

Еспресо

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept