Početna » КАКО ДО КОНАЧНОГ РЕШЕЊА ЗА ПЕНЗИЈУ?-ОДГОВАРАЈУ ИЗ ПИО ФОНДА

КАКО ДО КОНАЧНОГ РЕШЕЊА ЗА ПЕНЗИЈУ?-ОДГОВАРАЈУ ИЗ ПИО ФОНДА

ФТ1П у народу речено „фали ти један папир“ редовно прави проблеме грађанима.Многи грађани се питају како да добију коначно решење за пензију, а из ПИО фонда су дали одговор.

„Добио сам привремено решење о пензионисању па ме занима шта треба да урадим у циљу добијања коначног решења“, гласи питање постављено ПИО фонду. „

Привремено решење о пензионисању доноси се онда када су испуњени услови за стицање пензије, али нису познати и комплетирани сви подаци који су потребни за доношење коначног решења. Разлог привремености решења наведен је у образложењу привременог решења које сте добили.

Фонд ПИО ће по службеној дужности потраживати недостајуће податке и донети коначно решење, када се отклоне разлози привремености решења, односно када прибави податке који су потребни за доношење коначног решења.

Уколико знате да су сви неопходни подаци прикупљени и сва документација комплетирана, Ви можете и сами поднети захтев за доношење коначног решења надлежној филијали ПИО и на тај начин убрзате поступак доношења коначног решења.

Ако у року од три године од дана правоснажности привременог решења нису утврђене недостајуће чињенице и подаци, аконтативни износ пензије постаје коначан, о чему се доноси решење по службеној дужности.“, наводи се у одговору ПИО фонда.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept