Početna » “КАКО ФОРМАТИВНО ОЦЕЊИВАТИ УЗ ПОМОЋ ИСХОДА И ДИГИТАЛНЕ СВЕСКЕ”-СЕМИНАР У ОШ “ОЛГА МИЛОШЕВИЋ”

„КАКО ФОРМАТИВНО ОЦЕЊИВАТИ УЗ ПОМОЋ ИСХОДА И ДИГИТАЛНЕ СВЕСКЕ“-СЕМИНАР У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

од Паланка данас
0 Коментар

У суботу, 3. децембра, као део годишњег плана стручног усавршавања запослених, у Основној школи „Олга Милошевић“ је реализован семинар „Како формативно оцењивати уз помоћ исхода и дигиталне свеске?“

Семинар се односи на јачање компетенција запослених за процењивање остварености образовно васпитног рада и постигнућа ученика (праћење напредовања ученика, самовредновање, формативно оцењивање, вршњачко оцењивање).

Општи циљ семинара је развијање компетенција наставника за планирање, праћење, вредновање и документовање запажања о образовним постигнућима ученика кроз формативно оцењивање, а специфични циљеви су:

  • разумевање улога, проблема и начина праћења формативног оцењивања у настави,
  • оспособљавање за организовање и реализацију формативног праћења оцењивања у настави,
  • унапређивање знања учесника/ца о начину прикупљања и коришћења информација о квалитету учења уз помоћ дигиталне свеске.

Теме програма биле су: историја формативног оцењивања, начела формативног оцењивања, методичка и техничка припрема за формативно оцењивање, значај вођења квалитетне педагошке документације, дигитална свеска наставника.

У веома пријатној атмосфери семинар је похађало 39 наставника. Водитељи су били: Милан Јоксимовић, Драгана Петровић Косановић и Владимир Степановић.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept