Početna » КО ПРЕЖИВИ… Из зимске јакне поново у КРАТКЕ РУКАВЕ: Температуре и до 23 степена, ево и када

КО ПРЕЖИВИ… Из зимске јакне поново у КРАТКЕ РУКАВЕ: Температуре и до 23 степена, ево и када

Србија ће током петка и суботе бити под утицајем снажног циклона са севера Италије и из области Алпа. Налазићемо се у његовом предњем делу и систему снажног јужног струјања, уз прилив веома топле ваздушне масе са севера Африке преко Медитерана.

од Паланка данас
0 Коментар

Биће облачно и веома топло, уз кишу само на северу Војводине.

Максимална температура биће од 17 до 23°Ц, у Београду до 21°Ц. Најтоплије ће бити у Подрињу, на западу Србије, у Мачви и у Кошавском подручју, а Београд ће бити најтоплија европска престоница. Хладније ће бити у Неготинској Крајини до 8°Ц.Дуваће јак јужни и југозападни ветар, повремено са олујним ударима, док се у кошавском подручју очекују олујни удари југоисточног ветра.

Очекује се нагло и интентивно отапање снежног покривача и у планинским пределима.

Веома топло биће и првог дана викенда, осим у Војводини. До Војводине се очекује продор хладног фронта, уз веома хладно време, док се у осталим пределима очекује веома топло.

Према временској прогнози, биће облачно, уз јужне ветрове.

Крајем дана и током ноћи циклон ће својим центром наставити пут даље према истоку, а и преко осталих предела Србије очекује се продор хладног фронта и веома хладне ваздушне масе са кишом, у бердско-планинским пределима са снегом, а киша ће и у нижим пределима прећи у суснежицу и снег, уз скретање ветра на северозападни.

Максимална температура биће од 4°Ц на северу Војводине до 22°Ц у централним и југоисточним пределима Србије, у Београду до 20°Ц, уз пад температуре у овим веома топлим пределима и за више од 15 степени до вечери.

Другог дана викенда биће облачно и осетно хладније, повремено са суснежицом и снегом.

Максимална температура биће од 0 до 4°Ц.

Следеће седмице очекује се време налик децембарском.

Јутарња температура биће од -5 до 0°Ц, током дана од 0 до 5°Ц, а снег се очекује средином следеће седмице.

Како је просек максималне температуре за почетак децембра од 5 до 8°Ц, оне ће у петак и у суботу бити више и за 15 степени од напоменутог просека, да би потом након драстичног захлађења температуре опале и на вредности испод просека.Дневник/Телеграф

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept