Početna » КОЛИКЕ СУ КАЗНЕ ЗА НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ: А ево и колике су за нерегистровано возило и неплаћени паркинг

КОЛИКЕ СУ КАЗНЕ ЗА НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ: А ево и колике су за нерегистровано возило и неплаћени паркинг

од Паланка данас
0 Коментар

Возачи који се одлуче да игноришу законске прописе о регистрацији возила и паркингу ризикују значајне новчане казне, а оштре санкције могу се применити широм Србије.Закон о безбедности саобраћаја прецизно дефинише казне за вожњу нерегистрованог возила. Минимална казна за вожњу таквог возила износи 10.000 динара, док се казне повећавају како се време од последње регистрације продужава. Вожња аутомобила који није ни регистрован нити одјављен може бити кажњена новчаним износом од 20.000 до 40.000 динара, уз могућност затвора до 30 дана, 6 казнених поена и забрану вожње од најмање 3 месеца.

Непрописно паркирање такође може резултирати високим казнама. Ове казне варирају од 5.000 до 25.000 динара, у зависности од места где је возило непрописно паркирано. Минимална казна од 5.000 динара примењује се за паркирање на тротоарима или у споредним улицама. Највиша казна од 25.000 динара примењује се за паркирање на пешачким прелазима, жутим тракама или трамвајским шинама.

Казне за непрописно паркирање могу се преполовити уколико се плате у року од 8 дана.

У случају неплаћања паркинга на обележеним паркиралиштима, казне варирају од града до града. У неким локалним самоуправама, казне се крећу од 1.000 до 1.800 динара, док у другима могу прећи 2.000 динара. Могућност преполовљења казне уколико се плати у року од 8 дана такође може варирати у зависности од града.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept