Početna » КОЛИКО ТАЧНО НОВЦА МЛАДЕНЦИ У СРБИЈИ ДОБИЈАЈУ У КОВЕРТАМА? Ово је ДЕТАЉНА РАЧУНИЦА, процените да ли се ИСПЛАТИ..

КОЛИКО ТАЧНО НОВЦА МЛАДЕНЦИ У СРБИЈИ ДОБИЈАЈУ У КОВЕРТАМА? Ово је ДЕТАЉНА РАЧУНИЦА, процените да ли се ИСПЛАТИ..

Организација свадбе у Србији поскупела је за 5.000 евра, а многи се питају да ли се младенцима врати уложени новац

од Паланка данас
0 Коментар

.

Да ли знате колико је младенцима потребно новца од сватова да би били на нули? Цене организације свадбе у Србији драстично су скочиле у односу на прошлу годину. Многи парови се одлучују да трошкове исплате захваљујући ковертама од гостију, али колико је то сигурно и да ли младенци заиста могу да рачунају да ће успети? Бошко Бубања, председник Ивент индустрије Србије и Владимир Васић, финансијски консултант, открили су у „Јутру“ на Првој колико младенци добијају у ковертама у просеку.„У данашње време, када све кошта више него што је то било претходно, сигурно је да су финансије значајна ставка у организацији једне свадбе. Гомила организационих ствари раније је била на самим младенцима. Сада они све препуштају професионалцима и све услуге плате новцем. Зато је данас већа потреба да се младенцима донесе новац“, рекао је Бубања и објаснио:

„Код нас је таква ситуација да гомила младенаца нема у старту новац да финансира свадбу. У неком тренутку мора да преброји све поклоне, како би исплатили гомилу људи које су ангажовали. Углавном се уплати депозит, а после свадбе се плаћа остатак трошкова“, рекао је Бубања, док је Владимир открио да постоје свадбе на којима младенци јасно дефинишу какве поклоне желе.

„Раније смо доносили материјални поклон, а данас се то померило и реч је о чувеним ковертама. Био сам на свадбама свуда по свету и јако је занимљиво каква су правила негде другде. Био сам на једној свадби где добијете унапред књигу и бирате шта ће гости да вам купе. То се ради да се поклони не би дуплирали, а стави се да распон цена буде од 100 до 500 евра“, открио је финансијски консултант.

Колико пара зараде младенци?

„Просечна свадба у Србији је од око 200 гостију. Та свадба кошта између 18.000 и 20.000 евра. Половину тог новца чини ресторан, друга половина је све остало. Највећа ставка је бенд који је у просеку око 2.500 евра. Имамо одело, венчаницу, шминку, фризуру – то је око 1.500 евра, фотографије и видео око 1.500, торта је око 500, а затим долазе бурме, декорација, бидермајер. Неко ће више издвојити за бенд, неко за венчаницу, па то може да варира“, рекао је Бубања и додао:

„Даје се депозит свим тим људима, а остатак се плати од поклона. Ако 200 одраслих даје по 100 евра, покрили смо свадбу. Ако родитељи и кумови појачају, онда остане и више, а то младенци могу да искористе за путовање. Свадба је пре годину и по дана коштала између 13.000 и 15.000 евра“, рекао је Бубања.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept