Početna » Krigla piva na ovogodišnjem Oktoberfestu probija prag od 15 evra

Krigla piva na ovogodišnjem Oktoberfestu probija prag od 15 evra

Pivo će na predstojećem Oktoberfestu u proseku poskupeti za 3,9 odsto i prvi put će čuvena litarska krigla premašiti granicu od 15 evra, saopštile su u sredu minhenske vlasti.Krigla će, naime, na festivalu u bavarskoj prestonici koštati od 13,60 do 15,30 evra. Raspon je prošle godine bio 12,60 – 14.90 evra.

Kao organizator Oktoberfesta, grad proverava je li cena u ponudi razumna. Pritom porede planiran cenovnik sa onim koji redovno stoji pred velikim ugostiteljskim objektima u Minhenu.

U gradu, velika krigla premijum piva sada košta između 7,70 i 12,80 evra. Cenu piva na Oktoberfestu, međutim, opterećuju dodatni troškovi, pa je razlika neizbežna.

Festivalsko pivo je posebno pripremljeno i nešto snažnije od „serijskog.“ Osim toga, ugostitelji plaćaju zakup prostora na čuvenoj minhenskoj ledini, šatre i živu muziku.

Inače, pivo će na festivalu koštati otprilike dvostruko više nego pre 20 godina. Tada je krigla išla za 6,70 – 7,10 evra.

Skuplja će biti i bezalkoholna pića u ponudi: Litar vode će poskupeti sa 10 na 10,5 evra, lokalni miks Koka-kole i Fante Špeci (Spezi) sa 11,65 na 12,23, a limunada sa 11,17 na 11,67 evra.

Ko barem vodu ne bude želeo da plaća, moći će da se napoji sa udvostručenog broja česama – njih 10.

Pripreme za Oktoberfest, koji traje od 21. septembra do 6. u meseci po kom je dobio ime, počelo je već prvog radniog dana jula, u ponedeljak.

Radnici već postavljaju velike šatore pod kojim će hiljade gostiju uz nemačke šlagere mahati zapenjenim kriglama i sa klupa skakati na stolove.

Prošlogodišnji Oktoberfest je, zahvaljujući fantastičnom vremenu, sa 7,2 miliona gostiju imao najbolju posetu u poslednjih nekoliko decenija. Gosti su u te dve nedelje popili, delom sigurno i prosuli, oko 6,5 miliona litara piva.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept