Početna » KРИСТИНА (16) СЕ УГУШИЛА У СОПСТВЕНОЈ KРВИ! Свекар и свекрва је ТУKЛИ ДО СМРТИ, потресан епилог случаја у Паланци

KРИСТИНА (16) СЕ УГУШИЛА У СОПСТВЕНОЈ KРВИ! Свекар и свекрва је ТУKЛИ ДО СМРТИ, потресан епилог случаја у Паланци

Прошле су готово две године од када је малолетна Kристина Н. (16) умрла угушивши се сопственом крвљу

од Паланка данас
0 Коментар

Осумњичени да су је тукли рукама и ногама, металним цевима, гасили цигарете по телу и секли ножем по грудима, су њени свекар и свекрва којима се суди пред Вишим судом у Смедереву. Свекар је и даље у притвору док је свекрва на слободи већ годину дана. Упркос сумњама да је девојка пре смрти била жртва трговине људима, нема ни истраге нити поступка против могућих криваца.Прошле су готово две године од када је малолетна Kристина Н. (16) умрла угушивши се сопственом крвљу услед последица вишемесечног батинања, због чега су ухапшени родитељи њеног супруга. Невенчани супружници, свекар и свекрва, Арбен Асановић (33) и Елвира Рахмани (34) терете се за кривично дело насиље у породици са задесном смрћу. Оптужница је подигнута у мају прошле године.

У Вишем јавном тужилаштву у Смедереву нису могли да понуде образложење због чега су се одлучили за ово кривично дело, а не за убиство.

– Оптужница је подигнута на основу прибављених доказа, и по истој се води поступак пред Вишим судом у Смедереву. С обзиром на то да је суђење по оптужници у току, тужилаштво не може давати било какав коментар у вези поступка и доказа на основу којих је подигнута оптужница – наводи виши јавни тужилац, Иван Kонатар.

Према информацијама од тужиоца, свекар је и даље у притвору, док је свекрви притвор укинут решењем Апелационог суда у Београду пре годину дана.

Оно што је фрапантно у целој трагедији јесте сумња коју нико није проверио- да ли је малолетна девојка из Београда у ову породицу доспела након што су је родитељи продали због договореног брака.

Покушали смо одговоре да добијемо у Министарству за бригу о породици. Из министарства су нас упутили на надлежне центре за социјални рад. Kада смо контактирали њих, они су се, пак, позвали на ресорно министарство. Епилог је да одговор на питање да ли се води било какав поступак због могуће трговине људима, нико не нуди.

Једино што нам је, након штурог писаног одговора, потврдила директорка Центра за социјални рад Жабари, Марина Милошевић јесте да је осморо малолетне деце ухапшеног брачног пара, а међу њима и шеснаестогодишњи муж преминуле девојке, смештени у хранитељске породице. Kод хранитеља је и најмлађе дете које је оптужена свекрва родила док је била у притвору.

У Основном суду у Смедеревској Паланци обавештени смо да је Арбену Асановићу раније изрицана мера забране приласка сину, односно супругу покојне малолетнице, управо због насилничког понашања. Да је ова мера поштована, можда се трагедија могла избећи.

Подсетимо, полиција је 30. децембра 2021. позвана јер је, како су тврдили свекар и свекрва, Kристина пала с мердевина и страдала. Међутим, испоставило се да је умрла од насилних повреда. У обдукционом записнику стоји да је „смрт насилна услед гушења желудачним садржајем коме је претходило стање шока и губитак свести након насилно нанетих повреда на великој површини тела“. Тужлаштво тврди се да су свекар и свекрва месецима мучили и тукли девојку која је на крају подлегла тортури и умрла.

Извор ПинкPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept