Početna » КРОЗ АВАНТУРЕ ДО КУЛТУРЕ

КРОЗ АВАНТУРЕ ДО КУЛТУРЕ

од Паланка данас
0 Коментар

 

Иако су тек десетогодишњаци, иако не познају језик вршњака из Турске, ученици IV2 успешно су упознали младе госте са својим градом.

С обзиром на језичку баријеру, шта ће тачно посетити, деца су сазнавала решавајући откривалице у Скречу које је програмирао учитељ Душан Грашић. Након решених интеркултуралних задатака деца су добијала мапе које су их водиле до предвиђених одредница.

Прва тачка је био Народни музеј у Смедеревској Паланци. Ту их је дочекао Бојан Маринковић, показао им значајне збирке уметничких дела, као и дела која ће бити изложена у наредном периоду. Затим им је објаснио да ће израђивати слику од новинског папира и картона. Ученици су са вољом прихватили задатак и успешно га реализовали.

Решавање нове пазле децу је одвело у Библиотеку „Милутин Срећковић“. Срдачна директорка, Ирена Поповић, показала је ученицима просторије библиотеке и даривала их пригодним материјалима. У предивном простору библиотеке одржан је час српско – турског језика, кроз рад на бајци „Црвенкапа“. Час је одржала учитељица Слађана Вукосављевић, уз помоћ наставника Казима Сарија, наставнице Јасмине Милићевић и наставнице Марије Јагличић.

Завршни и најлепши део боравка у библиотеци било је извођење турске песмице посвећене наставницима, коју је одсвирао учитељ Душан у вокалној пратњи учитељице Слађане. Наравно, придружиле су се колеге и деца из Турске и учила своје нове пријатеље из Србије речима песме. Звуци Душанове хармонике и речи песме разгалиле су и развеселиле све присутне. Тако расположени били су спремни за нове авантуре.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept