Početna » КУЦАТЕ ПОРУКЕ ДОК ЧЕКАТЕ ЗЕЛЕНО НА СЕМАФОРУ? ТО ВАС МОЖЕ КОШТАТИ 10.000 ДИНАРА

КУЦАТЕ ПОРУКЕ ДОК ЧЕКАТЕ ЗЕЛЕНО НА СЕМАФОРУ? ТО ВАС МОЖЕ КОШТАТИ 10.000 ДИНАРА

Више од 58.000 возача у Србији кажњено је током прошле године због непрописног коришћења мобилног телефона, а то је, после прекорачења брзине и невезивања сигурносног појаса, најчешће евидентирани прекршај у саобраћају, показују подаци Министарства унутрашњих послова Србије.

„Многи возачи мисле да ће избећи казну уколико током вожње мобилни телефон, уместо на уху, држе у руци и разговарају преко звучника, али су у заблуди јер и на тај начин крше закон.

А он изричито каже да возач не сме да користи телефон или друге уређаје за комуникацију током вожње уколико не употребљава опрему која омогућава телефонирање без ангажовања руку.

Под коришћењем телефона подразумева се и куцање порука или ‘сурфовање’ по интернету, што значи да возач може бити кажњен уколико из било ког разлога држи телефон у руци“, објашњавају у Саобраћајној полицији, додајући да возачима са пробном возачком дозволом није уопште дозвољено коришћење мобилног телефона у вожњи.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept